Scriitorii din judetul Neamt sunt invitati sa participe, in perioada 25 august – 27 noiembrie, la cea de-a III-a editie a Premiului literar “Augustin Fratila” – romanul anului 2013. Evenimentul este organizat de Uniunea Editorilor din Romania (UER), sub egida Federatiei Editorilor din Romania (FER). In urma jurizarii, va fi desemnat romanul anului 2013, conform unei selectii facute de criticii literari Alex Stefanescu, Tudorel Urian si Daniel Cristea-Enache si de cititori activi din mediul online. Premiul pus la bataie anul acesta este in valoarea de 10.000 de euro. Concursul debuteaza cu inscrierea participantilor, in perioada 25 august – 26 septembrie.

Prima etapa a jurizarii va avea loc intre 29 septembrie si 17 octombrie, iar pe data de 20 octombrie vor fi anuntate cele 5 romane finaliste, la adresa www.premiulagustinfratila.ro. Cea de-a doua etapa a jurizarii va avea loc in intervalul 20 octombrie – 25 noiembrie, juriul fiind format, de data aceasta, din bloggeri. Pe data de 27 noiembrie va avea loc festivitatea de decernare a Premiului literar “Augustin Fratila” – romanul anului 2013, editia a III-a. Romanele castigatoare la editiile anterioare ale concursului au fost “Cronicile genocidului”, de Radu Aldulescu – romanul anului 2012 si “Matei Brunul”, de Lucian Dan Teodorovici – romanul anului 2011.

Scriitorul si cantautorul Augustin Fratila (1953-2010) a fost un apropiat al lui Nichita Stanescu si membru al Cenaclului de Luni. A publicat in cele mai importante reviste culturale ale vremii, intre 1995 – 2010 fiind redactor-sef al Editurii ALLFA, departamentul de literatura al Grupului Editorial ALL. Uniunea Editorilor din Romania este o organizatie patronala si profesionala, care desfasoara numeroase programe in domeniul educational si in cel cultural, urmarind derularea unor proiecte si actiuni in interesul membrilor, cresterea rolului si fortei organizatorice, dezvoltarea de relatii publice si de parteneriate, gestiunea eficienta a fondurilor si a resurselor.

 

https://www.youtube.com/watch?v=F6j1y-XH2ls

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.