Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a întreprins vineri, 12 august, o vizită în județ pentru a verifica stadiul lucrărilor la două obiective de infrastructură: DJ 280 limita cu județul Iași și lucrările de modernizare a DJ 207A (Roman – Bira – Nistria). Cele două investiții au o valoare totală de peste 3,5 milioane de lei.

 

În privința stadiului de execuție al lucrărilor la obiectivul DJ 280, s-au executat în perioada care a trecut de la demararea proiectului în aprilie 2016 lucrări de modernizare pe o porțiune de 830 m, care au constat în realizarea fundației drumului, printr-un strat de bază din balast stabilizat cu ciment. Urmează ca în perioada următoare să fie realizate șanțurile, acostamentele și semnalizarea rutieră. Lucrările sunt executate din bugetul Consiliului Județean Neamț.

Lucrările la DJ 207A (Roman – Bira – Nistria), începute în 2008, au constat în modernizarea unui tronson de 2,6 km. Proiectul a fost realizat, de asemenea, din fonduri proprii ale Consiliului Județean Neamț. În urma celor constatate la fața locului urmează a fi realizată și recepția tehnică a lucrării.

„Infrastructura este un element important în calculul pe care potențialii investitori și-l fac atunci când analizează oportunitate de a dezvolta proiecte viitoare. O infrastructură rutieră adecvată nu face decât să aducă beneficii județului nostru, facilitând atragere de investitori în localitățile nemțene. Județul Neamț are nevoie de o viziune pe termen mediu și lung în ceea ce privește infrastructura și dezvoltarea comunităților locale. Cele două proiecte pe care le-am verificat astăzi sunt esențiale pentru asigurarea transportului în județ și în privința conexiunilor cu județele vecine. Îmi doresc ca Neamțul, prin proiectele de modernizare a infrastructurii, să fie un obiectiv pentru potențialii investitori. De asemenea, nemțenii au dreptul să beneficieze de o infrastructură adecvată, nu de drumuri care să le produc mai multe pagube financiare. Voi continua verificările la proiectele pe care Consiliul Județean le are în lucru, deoarece vreau să știu exact în ce stadiu ne aflăm cu ele. În același timp, alături de specialiștii din Consiliul Județean voi încerca să identificăm noi proiecte prin care să modernizăm infrastructura de la noi din județ”, a afirmat președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, s-a deplasat vineri, 12 august, în localitățile Bira și Boghicea pentru a vizita școlile și grădinițele din cele două comune. Președintele Consiliului Județean a vrut să vadă stadiul pregătirilor pentru începerea noului an școlar, dar să afle și problemele cu care se confruntă instituțiile de învățământ.

„Suntem aproape de începerea noului an școlar și trebuie să ne mobilizăm să pregătim școlile pentru elevii și profesorii din Neamț așa cum se cuvine. Am găsit în teren câteva probleme, dar până în septembrie le vom rezolva pe toate, astfel încât anul școlar să se desfășoare în bune condiții în cele două localități”, a declarat președintele Ionel Arsene.

În cadrul vizitei, președintele Consiliului Județean s-a întâlnit și cu o parte a primarilor din zona Roman pentru a discuta despre situația școlilor din localitățile pe care le administrează, dar și pentru a inventaria alte probleme cu care se confruntă comunitățile din care fac parte. În urma întâlnirii au fost întocmite fișe de nevoi pentru fiecare localitate, urmând ca președintele Consiliului Județean să le asigure sprijin și finanțare în vederea soluționării problemelor existente.

Ionut CORFU

sursa: comunicat de presa CJ Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.