Președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc, a reamintit astazi intr-o conferinta de presa, ca toate investitiile aflate in derulare in judetul Neamt, vor fi duse la bun sfarsit de Guvernul PNL. ”Toate proiectele de investiții care au fost începute în județul Neamț vor continua. Orice voce solitară, care devine tot mai solitară, care spune că nu vor continua aceste proiecte este într-o mare eroare. Guvernul PNL și echipa PNL Neamț vor susține proiectele de investiții din județul Neamț, indiferent de obiectiv. Fiecare proiect de investiții se va derula conform cadrului legal și fie că vorbim de drumul Piatra Neamț – Bacău, Bicaz – Poiana Largului sau Autostrada Unirii sau alte proiecte vor fi continuate și susținute de Guvernul PNL, în parametri legali și corecți.

Orice factură care arată că a existat un serviciu prestat, un deviz de lucrări, care este conform cu realitatea, se va plăti. Finalul anului 2019 va găsi Guvernul Orban cu facturile achitate către operatorii care au emis aceste facturi, dar niciodată nu se va plăti factura pentru un acoperiș al unei școli, unde nu există școala. Dacă există școala există și acoperiș.

Reiterez: orice obiectiv de investiții care are factură emisă în conformitate cu realitatea va fi plătită.

Cât despre reorganizarea administrativă, se va face la fiecare minister de ministrul de resort, inclusiv în teritoriu. Noi aici la Neamț nu vom avea obiective politice sau pătimașe, pentru a nu genera un haos la nivel administrativ”, a declarat Mugur Cozmanciuc.

Totodata, liderul PNL Neamt a tinut sa precizeze si masurile luate de Guvernul Orban in prima luna dupa învestire.

Aș vrea să menționez câteva măsuri care au fost luate de Guvernul PNL:

  • măsuri pentru deblocarea situației minerilor de la SN Salrom, prin acordarea voucherelor de vacanță bugetate și neacordate de către Consiliul de Administrație
  • restructurarea Guvernului prin reducerea de la 26 la 16 numărul ministerelor. Acest proces va continua la nivelul agențiilor și celorlalte instituții.
  • au fost deblocate proiecte finanțate din fondurile europene, care redevin o sursă importantă a finanțare pentru România. Au fost lansate apeluri de proiecte în domeniul screeningului medical (prevenție pentru cancer de colon, cancer mamar, cancer uro-genital, hepatită) cu o valoare de 100 mil euro, beneficiari estimați 1.000.000.
  • au fost semnatele ordinele pentru începerea lucrărilor pe întreg tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova- Pitești, aproximativ 40 de km, în care sunt cuprinse și variantele de ocolire ale localităților Balș și Slatina.
  • a fost deblocată situația examenului de rezidențiat, care a avut loc pe 8 decembrie, și pentru care s-au înscris 8.876 tineri absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie”, a mai spus Cozmanciuc. Alaturi de acesta, la conferinta de presa de astazi, au mai participat senatorul Eugen Tapu si deputatul Laurentiu Leoreanu.

Declaratiile complete, mai jos:

https://www.facebook.com/PNLNeamt/videos/2436257796499668/

Ionut CORFU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.