pictura_zilei

Pictura „Natură statică cu căpșuni“ de Theodor Aman a fost adjudecată, marți, la un preț record de 160.000 de euro într-o licitație Artmark dedicată marelui artist, informează un comunicat al casei transmis presei.

Lucrarea „Hora de la Aninoasa“ a fost adjudecată pentru 110.000 de euro, în aceeași licitație.

theodor-aman-round-dance-at-aninoasa

Potrivit Artmark, „Natură statică cu căpșuni“ de Theodor Aman ocupă, în prezent, locul al șaselea în topul celor mai bine tranzacționate opere din România. Licitația de marți numită „Aman și elevii săi“, cu o rată de adjudecare de peste 83%, a adus vânzări totale de 385.000 de euro.

Jukebox-ul Wurlitzer, care a colorat licitația „Cabinetul de Curiozități – o colecție specializată în istoria tehnicii“, organizată tot marți, a fost adjudecat pentru 14.000 de euro de la un preț de pornire de 4.000 de euro. Un alt rezultat surprinzător a fost obținut de un model de telescop personal de la sfârșitul secolului al XIX-lea, a cărui valoare a crescut de aproape 10 ori, ajungând la 700 euro. Licitația a adus peste 22.000 euro și a avut o rată de adjudecare de peste 73%.

Artmark organizează și miercuri, de la ora 19,30, la Athenee Palace Hilton, licitația unei colecții de sculptură – Apostu, Irimescu, Guguianu, licitația Colecției Dr. Mircea Athanasiu și licitația de Impresionism și Postimpresionism Românesc. (AGERPRES)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.