Sala Polivalenta din Piatra-Neamt a gazduit, in perioada 17 – 19 octombrie, prima editie a evenimentului „Tanarul din Petrodava”, manifestare organizata de Asociatia Tineretul Ortodox Roman (ATOR), filiala Piatra-Neamt, in colaborare cu Protopopiatul Piatra-Neamt.
Tema abordata a fost „Timpul vietii noastre, dar al lui Dumnezeu si inceput al vietii vesnice“, la eveniment participand peste 400 de tineri liceeni si studenti din toata Moldova, dar si din Basarabia. Activitatile au cuprins seminarii, conferinte, sesiuni de lucru si activitati sportive. Duminica, 19 octombrie, in mijlocul participantilor s-a aflat si IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, care a oficiat Sfanta Liturghie alaturi de un sobor de preoti si diaconi in Biserica „Nasterea Maicii Domnului“ – Maratei II din Piatra-Neamt.
Sambata, 18 octombrie, tema propriu-zisa a fost abordata in cadrul conferintei sustinute de invitatul special al intalnirii – pr. dr. Ioan Valentin Istrati. Apoi, participantii au fost impartiti pe grupe de varsta, incercand, pe parcursul a trei sesiuni de lucru, sa rezolve enigma timpului folosit eficient.
Cea de-a doua parte a zilei a fost dedicata activitatilor sportive (fotbal, volei, sah, tenis de masa), urmate de o plimbare spre centrul orasului. Dupa vizita la Biserica Domneasca „Sfantul Ioan“ din oras, invitatii s-au plimbat cu telegondola, au cantat si au depanat povesti in jurul unui foc de tabara.
Duminica a avut loc Sfanta Liturghie in Biserica „Nasterea Maicii Domnului“ – Maratei II, oficiata de IPS Mitropolit Teofan, tinerii invitati la manifestare dand raspunsurile la strana.
La finalul slujbei arhieresti, preotii Constantin Septimius Cazan si Nicolae Nicau de la Biserica „Nasterea Maicii Domnului“ – Maratei II, precum si pr. Iustin Constantin Rotariu de la Parohia „Sfantul Procopie“- Hartop au primit rangul de iconom din partea Mitropolitului Moldovei si Bucovinei.
Evenimentul s-a incheiat seara, la Hotel „Ceahlau”, unde tinerii au prezentat un program artistic, moment urmat de inmanarea, de catre IPS Teofan, a premiilor „Tanarul din Petrodava”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.