Prima școală construită în Piatra-Neamț în ultimii 20 de ani a fost recepționată

Este vorba despre școala cu 10 clase din cartierul Speranța. Aceasta a fost recepționată de Primăria municipiului Piatra-Neamț, după ce în cursul lunii februarie, a fost obținută și autorizația de securitate la incendiu, emisă de ISU Neamț. Școala are o suprafață construită de 1.064 mp, o suprafață desfășurată de 2.139 mp, și este structurată pe două niveluri, parter plus etaj.

Valoarea totală a obiectivului, s-a ridicat la 3 milioane lei. 2,15 milioane de lei au fost fonduri asigurate din bugetul de stat, iar 850.000 de lei, a fost finanțarea de la bugetul local. Dotarea cu mobilier și echipamente educaționale presupune o cheltuială separată. Pentru asta, Primăria Piatra-Neamț a alocat în acest an din bugetul local, încă 100.000 de lei.

Mă bucur că am reușit să aducem la bun sfârșit o investiție întârziată, dar extrem de necesară: o școală în cartierul Speranța. 300 de copii vor putea învăța în cele mai bune condiții, într-o clădire modernă. În ședința Consiliului Local de mâine școala va fi introdusă în rețeaua școlară, iar ISJ Neamț are datoria legală și morală față de locuitorii acestui cartier să organizeze din toamnă cursuri la școala din Speranța”, a precizat primarul Andrei Carabelea.

Aceasta este prima școală construită în Piatra-Neamț în ultimii 20 de ani, însă Primăria are în desfășurare un proiect cu fonduri europene pentru reconfigurarea, reabilitarea și dotarea completă a altor 8 școli, vechi de zeci de ani.

Primăria Piatra-Neamț a anuntat încă de anul trecut că va continua investițiile în infrastructura educațională din unitățile de învățământ, atât cu fonduri de la bugetul local, cât și prin proiecte europene sau cu finanțări de la Compania Națională de Investiții, răspunzând astfel solicitărilor venite de la conducerile școlilor, asociațiile de părinți și elevi.

Pentru orice sugestii sau pentru a semnala probleme administrative de la nivelul unităților de învățământ, părinții și elevii au la dispoziție numărul de telefon 0758 111 855.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.