Primaria Piatra Neamt a trimis astazi ajutoare umanitare donate de cetatenii din Piatra Neamt, catre tabăra pentru refugiati din Husi, judetul Vaslui, a declarat pentru tvmneamt, primarul Andrei Carabelea. Un convoi de microbuze a transportat catre ucrainienii nevoiti sa-si paraseasca tara, alimente si bunuri colectate la centrele din Piatra Neamt organizate de primarie, si la centrul de colectare de la Parohia Sarata. În tabara de la Husi sunt cazati sute de refugiati.

Astazi au plecat 7 microbuze cu alimente, imbracaminte, paturi, produse de igiena care au fost donate de catre pietreni, in sprijinul vecinilor nostri ucrainieni care trec prin acest necaz si au fost nevoiti sa-si abandoneze casele si comunitatile pentru a merge in zone mai sigure, ferite de bombele agresiunii rusesti in Ucraina.

In primul rand vreau sa le multumesc tuturor pietrenilor care s-au mobilzat si au aratat aceasta dovada exemplara de solidaritate si umanitate. Consider ca ne reprezinta aceasta atitudine, îi felicit pe toti si îi rog in continuare sa fie mobilizati si sa ofere tot sprijinul necesar celor care chiar trec printr-o perioada cumplita, care nu e deloc potrivita vremurilor noastre. Vom continua aceste actiuni si ne vom arata prin toate metodele posibile, solidaritatea noastra fata de Ucraina”, ne-a declarat primarul Andrei Carabelea.

Transportul a fost organizat de Primarie prin Directia de Asistenta Sociala Piatra Neamt, institutie care a pus la punct toate detaliile actiunii umanitare.

Sambata, 12 martie, in fata Primariei Piatra Neamt, va avea loc o actiune de exprimare a solidaritatii fata de poporul Ucrainean, la care sunt asteptati sa se alature cat mai multi oameni. Actiunea se desfasoara la nivel European, iar in Romania, este organizata de Asociatia Municipiilor (AMR). Pana astazi, au anuntat ca se alatura manifestarilor, orase ca Bologna, Braga, Florența, Milano, Marsilia, Nisa, Rotterdam sau Roma.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.