Primaria Piatra Neamt a transmis un comunicat de presa in care acuza Prefectura și Inspectoratul Scolar, că blochează (pe considerente politice) plata gazului la Liceul cu Program Sportiv. Din comunicatul primariei reiese că institutiile mentionate au făcut presiuni la conducerea LPS să amane punerea in practica a solutiei propuse de primarul Carabelea, din răzbunare politica.

Comunicat de presa Primaria Piatra Neamt: Primăria municipiului Piatra-Neamț s-a implicat în soluționarea problemelor de la Liceul cu Program Sportiv, unde a fost întreruptă alimentarea cu gaze naturale. Primarul Andrei Carabelea a solicitat conducerii liceului să efectueze plata pentru facturile restante de gaze naturale din veniturile proprii, pentru rezolvarea cât mai rapidă a problemei care ține în frig elevii acestui liceu și bucătăria cantinei fără gaz.

Conducerea liceului nu și-a asumat această soluție și amână plata facturilor restante până marți sau miercuri, la presiunea Inspectoratului Școlar Județean Neamț.

Primarul Andrei Carabelea: „După priceperea și corectitudinea unora, în continuare, zeci de elevi de la LPS ar trebui să stea în frig. Conducerea școlii, fie din cauza presiunilor, fie de frica auditului comandat de șefa IȘJ, fie din nepăsare, amână plata facturii restante care a dus la debranșarea de la gaze naturale. Cu toate acestea, am vorbit la furnizorul de gaze să nu lase copiii în frig și să facă rebranșarea de astăzi. Într-un fel sau altul, plata se va face, în maxim două zile. Dar două lucruri sunt grave: cu asemenea șefi, învățământul nemțean nu are nicio șansă; cu directori timizi și speriați, copiii îngheață de frig. Chiar dacă e greu să îți faci treaba, te descurci sau lași pe altul care poate. Știu ce presiuni fac cei doi membri PSD care ocupă vremelnic funcții de care abuzează.

Șefa IȘJ Neamț și prefectul PSD au cerut conducerii liceului să amâne plata până miercuri, numai să nu aplice soluția propusă de mine. Este vorba de un blocaj sistematic făcut de PSD, la orice proiect sau soluție. Un joc politic meschin și ticălos ale cărei victime sunt acum, după cum vedem, elevii pietreni. Cu asemenea politicieni, comunitatea suferă. Îi încurajez pe toți directorii de școli și pe toți profesorii să nu se lase impresionați de tocurile ascuțite și de vocile ridicate. Amenințările și abuzurile politrucilor vremelnici, dar puși pe rele, nu pot fi mai puternice și nu pot câștiga în fața celor care își fac datoria cu profesionalism, dedicare și caracter.”

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.