Primaria intra cu buldozerele in F-urile din cartierul Speranta. Actiunea de demolare a halelor ocupate abuziv de rromii din cartierul pietrean Speranta se va desfasura in paralel cu cea de evacuare si relocare a locatarilor cu contract desigur, in cartierul Valeni doi. Conducerea Primariei Piatra Neamt spune ca demolarea F-urilor s-a decis in baza expertizelor tehnice efectuate de specialistii in domeniu. Mai mult, viceprimarul Aurelia Simionica este de parere ca daca F-urile nu vor fi rase de pe fata pamantului imediat dupa ce locatarii vor fi evacuati, exista riscul ca persoanele care nu au domiciliul in Piatra Neamt, si prin urmare nu vor beneficia de locuinte sociale in Valeni doi, sa ramana in continuare sa locuiasca in F-uri, abuziv, ca si pana acum.

Aurelia Simionica – Viceprimar Piatra Neamt

„In acest fel se va face curatenii, pentru ca asa dupa cum stiti, acolo este un adevarat focar de infectie, iar zona in sine este de un real pericol pentru ceilalti chiriasi ai cartierului. In plus, avand in vedere gradul ridicat de degradare al celor doua hale, exista riscul ca acestea sa se prabuseasca, de aceea nu trebuie sa mai ramana niciun locatar inauntru. Cu aceasta ocazie sper ca se va face si liniste in cartier”

In acelasi context, persoanele care vor fi evacuate din respectivele imobile, si care au domiciliul in Piatra Neamt, vor fi ajutate sa se mute in cartierul Valeni doi.

La sfarsitul acestei luni, impreuna cu reprezentantii Locativ Serv, Primaria va demara relocarea beneficiarilor de locuinte sociale cu chirie zero, din F-uri, in Valeni doi. Locuintele de acolo sunt finalizate in proporttie de 99%, exista toate conditiile necesare, iluminat public, grupuri sanitare, apa si s-au finalizat si reparatiile la statia de epurare din Valeni. De asemena, acolo functioneaza deja un post al Politiei Locale, cu efective complete.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.