Consilerii locali intruniti saptamana trecuta in sedinta ordinara au bifat un punct important de pe ordinea de zi, unul care ii afecteaza direct pe toti pietrenii. Este vorba despre tranzactia de plata esalonata a datoriei catre EON Distributie. In acest fel, negocierile dintre municipalitate si EON au ajuns la un rezultat legal, iar in acest fel Primaria Piatra Neamt  nu mai sta sub amenintarea executarii silite sau a blocarii conturilor. In total, Primaria mai are de virat catre EON aproximativ 30 de milioane de lei din banii care au fost luati de la companie prin taxa de stalp aplicata in perioada 2005 – 2006.

Dupa mai multe runde de negocieri, Primaria Piatra Neamt va plati datoria de 11 milioane lei în doua transe, in lunile mai si august. Penalitatile vor fi platite 36 de rate lunare. Din acestea deja s-a obtinut o reducere.

La sfarsitul anului 2014, Primaria a avut conturile blocate din cauza datoriei, insa Guvernul Romaniei a intervenit cu fonduri pentru plata a 23 de milioane de lei.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.