Primăria Piatra Neamț: Directorul Creșei Piatra-Neamț le refuză copiilor accesul în creșa din Speranța

Comunicat de presă- Primăria Piatra Neamț: Încă din luna iulie, Primăria municipiului Piatra-Neamț a făcut toate demersurile pentru a asigura toate locurile necesare în creșe pentru copiii de vârstă antepreșcolară. Municipiul Piatra-Neamț și-a dus la îndeplinire toate atribuțiile prevăzute de lege pentru deschiderea în bune condiții a creșei din Speranța – „Lizuca și Patrocle” – și a pus în vedere Creșei Piatra-Neamț să-și îndeplinească responsabilitățile pentru a deschide creșa luni, 25.09.2023.

Primăria Piatra-Neamț s-a ocupat de amenajarea imobilului în care va funcționa creșa, conform normelor în vigoare: achiziția de mobilier, echipamente și dotări, împrejmuirea curții exterioare și asigurarea unui sistem de supraveghere video, pentru a oferi copiilor și angajaților un grad ridicat de siguranță. Tot pentru a asigura buna funcționare a creșei, Municipiul Piatra-Neamț a alocat fondurile necesare pentru achiziția de materiale educaționale.

Din partea ARACIP (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar) a fost primită o confirmare a deciziei favorabile din cadrul ședinței Consiliului de Administrație pentru înregistrarea și acreditarea Creșei Nr. 5 „Lizuca și Patrocle”. Experții ARACIP au transmis că documentul oficial va fi comunicat în cel mai scurt timp.

În același timp, Creșa Piatra-Neamț, unitate de învățământ cu personalitate juridică, avea o serie de atribuții stabilite prin lege pe care să le ducă la îndeplinire pentru deschiderea creșei: asigurarea personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic și desfășurarea în bune condiții a serviciilor de educație timpurie antepreșcolară, îngrijire, protecție, nutriție și supraveghere a stării de sănătate a copiilor din această creșă – pe care nu le-a dus la îndeplinire, refuzând astfel accesul copiilor în creșa din Speranța. Deși în acest moment creșa este pregătită pentru deschidere, chiar cei care sunt responsabili de buna funcționare a ei refuză să facă acest lucru.

I.C.

ISJ Neamț, replică pentru Primăria P. Neamț pe subiectul creșei din Speranța

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.