Comunicat de presă Primăria Piatra Neamț: Simbolurile orașului – între boicot și asumare

În ședința Consiliului Local de astăzi, 21 noiembrie, proiectul care privea achiziția stației de plecare a telegondolei a fost retras de pe ordinea de zi. Consilierii locali de la formațiunile politice PSD și PMP au absentat de la ședință, astfel că cvorumul necesar pentru acest proiect nu a fost îndeplinit.

Primarul Andrei Carabelea: „Mulțumesc persoanelor prezente astăzi la ședința Consiliului Local, care au arătat un interes real pentru problema Telegondolei.

Sunt om politic și într-o anumită măsură pot să înțeleg de ce colegii din opoziție nu au venit azi aici. Nu îi voi acuza de nimic. Vreau doar să înțeleagă că suntem în ceasul al 12-lea și că soluția pe care am propus-o pentru salvarea Bazei Hipice și Telegondolei este cea mai bună și mai eficientă pe care am identificat-o. M-aș fi bucurat să văd o dezbatere reală în care opoziția să vină cu soluții concrete, prezentate cu subiect și predicat, pentru această problemă.

Îi înțeleg de ce nu au venit, pentru că poate sunt într-o situație ingrată. Când faci parte dintr-o echipă trebuie să îți asumi deciziile bune sau rele decise în forurile statutare ale partidului. Din dorința de a arăta disciplină, caracter și loialitate față de echipa care i-a susținut pe liste, aleg să nu participe la ședințe. Ar fi putut să participe căutând soluții sau măcar mimând interesul pentru acest oraș. Pentru că înainte de a fi om politic, fiecare consilier este cetățean al orașului Piatra-Neamț. Este tata, rudă, prieten sau cunoștință a cuiva care își dorește ca telegondola să rămână a pietrenilor. Și poate la un moment vor fi întrebați ce au făcut pentru a salva telegondola sau Baza Hipică.

Întotdeauna avem de ales între cele două calități – de cetățean și om politic. Poate uităm uneori că cei care au fost propuși pe liste au dovedit o anumită calitate sau principii, experiență, loialitate sau capacitatea de a veni cu soluții. Eu, când am luat decizia de a mă implica în politică și a candida, am făcut-o pentru că iubesc acest oraș. Și în cei doi ani de activitate a actualului Consiliu Local, am avut suficiente exemple pentru a înțelege că și ei își doresc binele orașului. Dar trebuie să o demonstreze mai ales pe proiectele importante.

Astăzi suntem în situația în care mai avem de plătit 10% din tot ce s-a plătit până acum. Ironia sorții este că oricum avem de plătit. Dar ne va costa mai mult și riscăm să pierdem tot. De acest proiect boicotat și astăzi, depind nu doar telegondola și Baza Hipică, ci și proiectele pe care le-am gândit și proiectat deja pentru Cozla, care vor pune în valoare acest obiectiv turistic. Unul dintre proiecte va spune povestea unor personaje din Povestea lui Harap Alb, cu figurine de mari dimensiuni, într-un context inspirat de Cultura Cucuteni. Putem pune astfel în valoare simboluri ale orașului și putem genera venituri dintr-un trafic crescut al telegondolei.

Vin în fața consilierilor opoziției cu apelul de a se prezenta miercuri la ședința de îndată pe care o voi convoca. Și le promit că vom decide împreună strategia financiară și tarifară a societății Perla Invest pentru un management cât mai eficient al telegondolei.

Le cer consilierilor să se gândească bine și să aleagă cu demnitate între cele două calități și să voteze în favoarea orașului, pentru că de asta au fost aleși. Și dacă vreun șef de partid îi amenință sau îi dă afară din echipa sa, eu le spun că îi aștept în echipa mea.”

Ședința Consiliului Local poate fi urmărită aici: https://www.facebook.com/municipiulPiatraNeamt1/videos/6055244944506460

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.