Primaria Piatra Neamt pare să rupa topurile la prezenta pe internet. Daca in viata reala problemele de infrastructura rutiera si alte probleme administrative nu sunt rezolvate de nimeni, pe internet, totul este roz. Primarul a anuntat ieri ca tocmai a mai fost creat un instrument de dat cu parerea online. Este vorba despre un site denumit consultari.primariapn.ro, unde platitorii de taxe si impozite pot dezbate si reclama problemele orașului. Pentru asta mai exista o sectiune pe site-ul primariei, este si o pagina de facebook dar si o aplicatie, toate functionale de foarte multa vreme, dar fără corespondent in viata reala a oamenilor, pentru ca nimic nu s-a imbunatatit pana in prezent, ba chiar din contra, pentru că tot dupa o consultare online, a fost desfiintat parcul Zoo si in locul lui nu s-a mai facut nimic.

Primarul Andrei Carabelea pare destul de încrezător în noul mijloc online de impartit păreri, sugestii si reclamatii. ”Implicarea civică în Piatra-Neamț capătă de astăzi un nou instrument, pe care pietrenii îl au la dispoziție pentru a-și exprima părerea pe subiectele importante pentru comunitatea noastră. Am lansat platforma de consultare și dezbateri publice a municipiului Piatra-Neamț, unde vor fi supuse dezbaterii teme de interes local”, spune edilul tot online, pe facebook.

Pana să se vadă efectele noii platforme cetățenești, reamintim administratiei publice din Piatra Neamt, ca astazi se împlineste o luna de zile de cand un gard de la o proprietate a primariei plus niste fire și țevi de gaz metan sunt prabusite pe str. Cetatea Neamtului in urma unui accident rutier. Poate ca in urma consultarilor cu cetatenii pe noua platforma online, acestia vor fi de parere ca intr-o zi, trebuie sa intervina cineva si acolo, ca nu e frumos sa ne vada lumea pe internet atat de dezorganizati.

Cu Estetica la pământ. Așa arată un gard al primăriei la peste 2 săptămâni de la un accident

Ionut CORFU

2 COMENTARII

  1. Bună ziua domnule primar! Am stat trei zile în orașul dvs, suficient cât sa vad la întrarea dinspre Bistrița, pe o porțiune de câteva sute de metri, trei cățelușe cu pui mici pe lângă strada principala. În jumătate de ora deja a fost călcat unul chiar în fata mea iar pe lângă drum zăcea altul mort deja. La ANAF erau doi, la 100m o cafea cu alți doi. Am fost foarte dezamagita de atitudinea localnicilor și a autorităților.

  2. Domnule primar ,ca pnl-ist ce sunteți ,ati declarat ca problemele de mediu reprezinta o prioritate în activitatea primăriei.Si în acest sens,salubrizarea unui municipiu este o problema capitala si nu s-a mirat nimeni când a fost concesionata unei firme private .De când ați preluat conducerea primăriei,pe toate canalele , ati transmis populatiei ca să se faca sortarea rezidurilor din fiecare gospodarie prin depunerea lor diferentiat în pubele dedicate.Si ce observam,ca populația depune rezidurile pentru colectat,sortat ,pe categorii,iar firma Brantner colectează totul la grămadă.Si ca urmare prețul plătit pentru aceasta prestație,este mai mare Deci oamenii depun rezidurile selectat,iar firma Brantner facturează neselectat.Si primaria susține și aproba acțiunile firmei Brantner.Deci primarul,nu mai susține depunerea selectata,ci susține firma Brantner,sa practice preturi umflate,prin facturarea colectarii neselectata.
    În toată lumea moderna selectarea reprezinta un standard de educație civica,un standard de conformare la valorile civilizatiei,iar primaria pe care o conduceți,abdica de la aceste norme,doar pentru a câștiga mai mult ,susținând firma Brantner,plasând astfel municipiul intr-o zona neagra a istoriei sale , cel puțin pe problema colectarii rezidurilor.
    Oricum,orașul nostru nu arata grozav,cel puțin în ceea ce privește curățenia,și aceasta poate eclipsa unele eforturi ale primăriei,în a menține orașul intr-o zona de civilizatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.