Primăria Piatra-Neamț a identificat soluții rapide pentru continuarea activității comercianților din Piața Centrală, este anuntul de ultima ora, facut de Primaria Piatra Neamt

In ultimele ore, in spatiul public au aparut opinii extrem de critice fata de noile restrictii care urmeaza a fi impuse incepand de luni, 9 noiembrie, printre care se numara si inchiderea pietelor, vizata fiind evident si Piata Centrala din Piatra Neamt. In contextul dat, primaria anunta ca se va apela la anumite solutii prin care comerciantii își vor putea desfasura in continuare activitatea. Astfel, se vor amplasa corturi in spatiile din jurul pietei, insa o parte dintre spatii vor fi amenajate abia la sfarsitul saptamanii viitoare.

Comunicat de presa, Primaria Piatra Neamt: Având în vedere măsurile pentru prevenția infectării cu virusul Covid-19 impuse prin Hotărârea nr. 52 din 05.11.2020 a CNSU, referitoare la suspendarea activității piețelor agroalimentarea în spații închise, la nivelul municipiului Piatra-Neamț, se vor lua următoarele măsuri care să facă posibilă activitatea comercianților din Piața Centrală și în perioada următoare:

  • Pe terenul din fața Pieței Centrale se amplasează 10 corturi unde își vor desfășura activitatea 20 de comercianți de produse lactate. Tot aici, producătorii de produse de panificație, dar și cei care comercializează miere de albine și ouă își vor desfășura activitatea în pavilioane individuale.
  • În zona din spatele pieței se vor monta, până la sfârșitul săptămânii viitoare, 4 corturi mari, de dimensiunile 5 x 12 m, unde își vor desfășura activitatea producătorii de legume și fructe. Ei vor putea comercializa și până atunci la tarabele care vor fi amplasate aici.
  • Comercianții de carne își vor desfășura activitatea în spațiile rămase libere din zona de comercializare pește, acolo existând acces separat pentru fiecare spațiu comercial în parte.
  • Toaletele din piață vor fi în continuare accesibile, realizându-se trasee separate dus-întors, iar comercianții își vor putea depozita marfa în incinta pieței pentru a fi protejate de îngheț.

„Trăim vremuri complicate, în care sănătatea și viața oamenilor sunt priorități zero. În același timp, trebuie să ne adaptăm rapid la toate măsurile impuse de condițiile epidemiologice dificile. Astfel, în contextul închiderii piețelor, am identificat cele  mai bune soluții pentru ca producătorii să își poată vinde marfa, iar pietrenii să se poată aproviziona cu produse de calitate. Îmi doresc ca banii pietrenilor să rămână în economia locală și voi lua toate măsurile pentru ca acest lucru să fie în continuare posibil. Pe lângă măsurile care să asigure prezența producătorilor în Piața Centrală, explicate mai sus, în perioada următoare vom crea o platformă online de tipul celor de „food delivery”, prin care angajații societății Urban, administratorul pieței, să livreze produse comandate online de pietreni. Am convigerea că vom trece cu bine cu toții peste această perioadă, dar trebuie să fim uniți, responsabili, să înțelegem și să respectăm toate regulile de protecție stabilite de specialiști” a declarat primarul Andrei Carabelea.

Ionut CORFU

 

 

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. da, traim vremuri grele, insa producatorii autohtoni sunt prosti, iar marile lanturi de supermaketuri nemtesti sunt protejate de politicieni!!!!! rusine si cred ca daca veniti la cersit voturi in piete sa nu ramaneti mirati ca va bate lumea cu pepeni murati!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.