Primăria Municipiului Piatra Neamt  informează că, începând cu data de 16 octombrie 2017, persoanele interesate pot prelua cererile-tip şi declaraţiile pe proprie răspundere pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei pe perioada sezonului rece noiembrie 2017-martie 2018, de la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială (str. Ștefan cel Mare, Nr.5) sau le pot descărca de pe site-ul directiei www.daspn.ro.

Depunerea actelor necesare pentru acordarea ajutorului de încălzire se face la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială, de luni până joi, între orele 8.00-16.00, şi vineri, între orele 8.00-14.00.

Termenul limită de depunere  a cererilor şi declaraţiilor pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei  aferent lunii noiembrie 2017 este  până la 20.11.2017. După această dată se vor înregistra cereri, dar consumatorii vor primi  acest ajutor astfel:

  1. a) începând cu luna depunerii cererii pentru cei  care  au depus  documentele până la  data de 20  ale  lunii respective;
  2. b) începând cu luna următoare pentru cei care  au depus  documentele după  data  de 20  ale lunii

Direcţia de Asistenţă Socială oferă informaţii suplimentare la sediul din str. Stefan cel Mare, Nr.5 sau la numerele  de telefon 0233622968/0233232040. Ajutorul de încălzire se acordă în baza O.U.G. nr. 70/2011, actualizată, privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece.

Familiile şi persoanele singure care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale, energie electrică sau lemne, cărbuni ori combustibili petrolieri, vor beneficia de acest ajutor numai dacă venitul net lunar pe membru de familie este de cel mult 615 lei. În cazul ajutorului acordat pentru încălzirea cu energie electrică, este obligatorie efectuarea anchetei sociale. Dacă în urma întocmirii anchetei sociale se constată că la completarea cererii nu s-au declarat date corecte, dreptul la încălzirea locuinţei încetează începând cu luna următoare, iar sumele plătite necuvenit cu acest titlu se recuperează în condiţiile legii.

Ionut CORFU

sursa: Comnicat Primaria Piatra- Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.