Dupa 24 de ore de la primul articol tvmneamt si dupa 7 ore de la a doua solicitare (si articol) ceruta de tvmneamt referitor la imprejurarile in care s-a ajuns sa fie oprita apa in doua cartiere cu locuinte sociale si ANL, Primaria Piatra Neamt a reusit sa transmită un comunicat de presa in care recunoaste ca Locativserv trebuia sa plateasca in conturile Apaserv bani deja incasati de la chiriasi.

Pana la aceasta ora, Locativserv (director Vladimir Togan- salariu 10.000 de lei), societate din subordinea primariei, care este platita din bani publici sa administreze locuintele din fondul locativ al primariei, nu a oferit nicio explicatie despre cum ”a reusit” sa scape din vedere datoriile locatarilor si ale Locativserv către Apaserv, ajungându-se la repercusiuni și pentru chiriașii buni-platnici. Nici primaria nu oferă explicatii in acest sens, adică se pune batista pe tambal. Nimeni nu va fi sanctionat, nimeni nu raspunde pentru managementul defectuos de la Locativserv.

Comunicat de presa Primaria Piatra Neamt: Situația datoriilor la utilități pentru locuințele din Văleni și Speranța

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public ieri, referitoare la situația debranșării de la rețeaua de apă a locuințelor din cartierul Văleni, facem următoarele precizări:

Vilele aflate în administrarea societății Locativ Serv au fost debranșate de la rețeaua de alimentare cu apă ca urmare a datoriilor pe care chiriașii le au față de Compania Județeană APA SERV. Astfel, la data de 15 iunie 2022, societatea Locativ Serv are de încasat 114.327,24 lei de la chiriași, sumă reprezentând debite restante pentru alimentarea cu apă și servicii de salubrizare.

Pentru locuințele din Văleni, societatea Locativ Serv are obligații de plată de 38.831,78 lei față de Compania Județeană APA SERV, dintre care 10.244,61 lei au fost achitați astăzi și 47.904,92 lei pentru serviciile de salubrizare prestate de societatea Brantner. Astfel, Locativ Serv a creditat chiriașii din cartierul Văleni cu 27.590,54 lei, la care se adaugă cei 10.244,61 lei achitați astăzi, sumă de bani achitată în avans, înainte de a primi banii de la chiriași.

În cursul zilei de astăzi Locativ Serv a trimis o solicitare de rebranșare pentru 24 vile din cartierul Văleni, care au achitat datoriile sau au sume restante mici. În acest moment, Locativ Serv are 211 dosare aflate în diferite faze judiciare pentru recuperarea datoriilor, rezultând un total de 152.600 lei solicitați în instanță, cuantum care include și datorii mai vechi.

Pentru cartierul Speranța a fost primită o notificare de debranșare de la alimentarea cu apă pentru locuințele cu cele mai mari datorii: 5 vile și mai multe blocuri. Locativ Serv va achita datoriile pentru cele 5 vile, iar Primăria Municipiului Piatra-Neamț va vira suma de 19.000 lei pentru plata datoriilor de la blocurile aflate în administrarea directă a Primăriei.

Ne preocupăm permanent pentru a asigura condiții optime de locuire pentru chiriașii din zonele Văleni și Speranța și pentru celelalte locuințe aflate în administrarea Primăriei. Tocmai din acest motiv societatea Locativ Serv a plătit în avans o parte a datoriilor pe care le aveau chiriașii, înainte de a primi sumele de bani de la aceștia. În același timp, facem apel la înțelegere pentru situația de față și mai ales la responsabilitate și mobilizare din partea chiriașilor în vederea achitării datoriilor, pentru a preveni apariția unor situații similare.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.