”Primaria Piatra Neamt functioneaza normal si vrem sa asiguram cetatenii municipiului Piatra Neamt ca nu va exista niciun discomfort si suntem in contiuare la dispozitia cetatenilor”. Sunt vorbele pe care cei doi viceprimari ai municipiului Piatra Neamt, Aurelia Simionica si Dragos Chitic, le-au transmis pietrenilor dupa anuntul oficial al instantei de judecata, si anume acela ca primarul Gheorghe Stefan a primit mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile.
Cei doi viceprimari au organizat si o conferinta de presa, ce a avut ca scop explicarea pasilor procedurali pentru perioada in care primarul Gheorghe Stefan va ramane in arest. Acestia au dat asigurari ca administratia locala de la Piatra Neamt va functiona in parametri normali, iar cetatenii municipiului si personalul din primarie nu au de ce sa isi faca niciun fel de probleme. Mai mult, s-a explicat faptul ca dosarul pentru care se efectueaza cercetarea penala si in care apare numele primarului Stefan, nu are nicun fel de legatura cu Primaria Municipiului Piatra Neamt.

Dragos Chitic – Viceprimar Piatra Neamt
”Domnul primar Gheorghe Stefan este primarul municipiului Piatra Neamt pana in anul 2016, chiar daca acum sunt aceste suspicuni in ceea ce priveste incalcarea legii. Merita sa isi duca acest mandat pana in 2016. Aceasta speta nu are legatura cu Primaria Piatra neamt si nici nu vreau sa existe nicio asociere cu institutia primariei si aceasta speta cercetata. La Primaria Piatra Neamt exista oameni competenti, capabili sa ia decizii care sa duca la buna functionare a primariei. Sunt atatea alte probleme care trebuie rezolvate, vine iarna, treci trebuie ca totul sa fie functional. Noi vom urma pasii legali, toate documentele care vor sosi la primarie vor fi puse in aplicare. Este adevarat, este o situatie inedita, dar nu exista nicio stare care sa genereze probleme in activitatea primariei. Eu personal cred ca domnul primar Stefan va reveni in primarie”

Aurelia Simionica – Viceprimar Piatra Neamt
”Noi, cei doi viceprimari, avem atributiile impartite, astfel incat sunt acoperite toate ariile de activitate. Nu exista nicio sincopa, suntem la datorie, totul functioneaza normal si vrem sa aducem la cunostinta cetatenilor ca nu exista niciun fel de discomfort in activitatea institutiei. Atat noi, cat si Consiliul Local dar si aparatul de specialitate al Primariei Piatra Neamt suntem in slujba cetatenilor, toata lumea stie ce are de facut”

Cat priveste procedura legala ce urmeaza sa fie pusa in aplicare, daca se va primi ordinul de suspendare din functie a primarului Stefan, Florin Fecic, secretar al municipiului Piatra Neamt a explicat ca tot procesul se va pune in aplicare doar dupa ce se primesc documentele oficiale de la Prefectura judetului Neamt.

Florin Fecic – Secretar Piatra Neamt
”Instanta va instiinta prefectul, are termen 48 de ore, pana la emiterea ordinului de suspendare, iar masura este valabila pana la revocarea masurii de arestare preventiva. Abia dupa aceea, se intruneste Consiliul Local si prin vot secret, desemneaza unul dintre viceprimari care sa inlocuiasca primarul. Deocamdata nu am primit ordinul de suspendare, daca il primim se trece procedural la urmatorii pasi”

Potrivit legii administratiei publice, 215/2001, art .71 si art. 72 ” Mandatul primarului se suspenda de drept numai in cazul in care acesta a fost arestat preventiv. Masura arestarii preventive se comunica de indata de catre instanta de judecata Prefectului care, prin ordin, constata suspendarea mandatului.
Conform celor declarate de cei doi viceprimari, Aurelia Simionica si Dragos Chitic, fiecare dintre ei are stabilite, prin delegatie atributii. Mai mult nu exista riscul niciunui blocaj financiar atat timp, cat City Managerul Bogdan Puscasu este in momentul de fata, prin dispozitie, ordonator principal de credite, mandatat de primarul Gheorghe Stefan. In acelasi context, drept de semnatura are si viceprimarul Aurelia Simionica, mandata tot de primarul Gheorghe Stefan.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.