Comunicarea dintre admnistratia locala, mediul de afaceri si cetateni ar fi baza dezvotarii durabile spun strategii. Acest subiect a fost adus in discutie cu ocazia dezbaterii publice, initiate pe marginea Strategiei de dezvoltare integrata a municipiului Piara Neamt pentru 2014 – 2020.
Potrivit celor care au intocmit strategia de dezvoltare, supusa dezbaterii publice, sunt luate in calcul 25 de domenii si ramuri in care ar trebui sa se intervina pentru ca municipiul Piatra Neamt sa se dezvolte in urmatorii ani. Completarea strategiei de dezvoltare s-a facut conform normelor metodologice impuse de Uniunea Europeana, iar potrivit consultantilor, municipiul Piatra Neamt, din 1997, de cand a fost actualizat ultima data Planul Urbanistic General, si pana in prezent s-a dezvoltat cu aproape 10%. La consultarea publica, ce a avut loc pe 12 noiembrie, au participat cei doi vicerimari ai municipiului Piatra Neamt, presedintele CCI Neamt si functionari din cadrul Primariei Piatra Neamt.

Dragos Chitic, viceprimar Piatra Neamt.
“Un oras nu se poate dezvolta fara o strategie clara, fara o analiza si identificare a problemelor cu care orasul se confrunta, fara a avea un plan pentru dezvoltare. Necesitatea acestei strategii a aparut odata cu necesitatea continuarii strategiei de dezvoltare durabila corelata cu cerintele europene, ce are ca scop cresterea calitatii vietii. Foarte important este de stiut care sunt actorii care pot contribui la dezvoltarea unei localitati. Primaria a comandat aceasta strategie, aceasta este doar o prima etapa, strategia contine 235 de pagini si s-a intocmit in urma consultarii institutiilor publice si a cetatenilor. Scopul a fost crearea unei radiografii cat mai corecte a municipiului Piatra Neamt. Dupa consultarile publice strategia va fi completata si supusa aprobarii Consiliului Local”

Aurelia Simionica, viceprimar Piatra Neamt
“Dincolo de dorinta de atrage cat mai multi beneficiari, aceasta strategie poate fi completata in functie de necesitati. In urmatorii ani pot aparea tot felul de evenimente, fenomene imprevizibile dar putem interveni la momentul potrivit, exact pe nevoile orasului”

Mihai Apopii, Presedinte CCI Neamt
“Pentru prima data mediul de afaceri este invitat la o astfel de dezbatere, mai ales ca operatorii economici simteau nevoia apropierii dintre administratie si mediul de afaceri. Simteau nevoia sa fie consulati, sa treaca din postura de platitori de taxe, in postura de participanti directi, activi, la viata comunitatii. Autoritatile locale, cetatenii, trebuie sa stie ca in noi vor gasi intotdeauna un partener implicat, credibil, vom fi un sprijin si un partener serios pentru Primaria Piatra Neamt”

Strategia va fi completata si imbunatatita pana pe data de 24 noiembrie, si va fi supusa aprobarii Consiliului Local Piatra Neamt in sedinta ordinara din luna decembrie. Cetatenii si persoanele interesate pot veni cu sugestii atat on line, pe adresa Primariei Piatra Neamt, cat si cu sugestii scrise pe care le pot depune la registratura aceleiasi institutii.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.