Comunicat de presa Primaria Piatra Neamt: Înființarea Centrului de zi “Primii pași” – un nou proiect cu finanțare europeană al Primăriei Piatra-Neamț

Municipiul Piatra-Neamț, prin Direcția de Asistență Socială, a semnat astăzi un nou contract de finanțare, din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 6 „Educație și competențe”, Componenta „Dezvoltarea serviciilor de educație antepreșcolară”.

Aportul Primăriei municipiului Piatra-Neamț în cadrul acestui proiect va consta în punerea la dispoziție a unui spațiu adecvat pe str. Nufărului nr.10, bl. B13. Proiectul prevede înființarea Centrului de zi „Primii pași”, pentru un număr de 76 de copii cu vârsta ante-preșcolară, care vor beneficia de servicii socio-educaționale.

„Prin înființarea acestui centru, venim în sprijinul familiilor cu venituri reduse de pe raza municipiului Piatra-Neamț, cu un număr de 76 de locuri, pentru copiii de vârstă cuprinsă între 0-3 ani. Cu o echipă multidisciplinară formată din 18 specialiști, Centrul de zi „Primii pași” va oferi servicii de educație și dezvoltare timpurie pentru copiii aflați în risc de separare de părinți, servicii de educație parentală și consiliere socială pentru familiile acestora, atât în vederea depășirii situațiilor de dificultate, cât și a reconcilierii vieții de familie cu activitatea profesională” a declarat primarul Andrei Carabelea.

Proiectul are o durată de implementare de 30 de luni, iar valoarea totală a acestuia este de 3.318.102 lei.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.