Primaria Piatra Neamt informeaza ca va reduce la jumatate chiriile pentru spatiile detinute de municipalitate, in care se desfasoara activitati economice si chiar vor fi anulate chiriile pentru firmele care sunt nevoite sa-si opreasca activitatea. Decizia face parte dintr-un pachet de masuri economice care urmeaza sa fie definitivat si adoptat, pentru sprijinirea mediului de afaceri local.

 Comunicat de presa, Primaria Piatra Neamt:

Municipalitatea pietreană lucrează la pregătirea unui set de măsuri menite să sprijine mediul de afaceri și pe salariații din municipiul Piatra Neamț afectați de măsurile de combatere a epidemiei de coronavirus, în completarea măsurilor luate de la nivelul central în acest sens.

Printre aceste măsuri se află reducerea cu 50% a cuantumului chiriilor asupra terenurilor, spațiilor și clădirilor proprietate a municipiului Piatra Neamț, altele decât cele cu destinația de locuință sau chiar scutirea de la plata chiriei dacă activitatea a fost oprită, scutirea de anumite taxe și prelungirea termenelor de plată.

Firmele, și implicit salariații acestora, care au fost nevoite să-și restrângă semnificativ sau chiar să-și închidă activitatea din cauza măsurilor împotriva infectării populației cu noul coronavirus au mare nevoie în această perioadă de sprijin din partea autorităților centrale și locale, pentru a nu intra într-un blocaj și pentru a reuși să depășească această perioadă dificilă, salvând și cât mai multe dintre locurile de muncă existente la începutul acestei crize” a declarat primarul Dragoș Chitic.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.