Comunicat de presa Primaria Piatra Neamt: O nouă ediție „Piatra Curată”, în luna aprilie

Aprilie este luna curățeniei la Piatra-Neamț. Până la sfârșitul lunii  Primăria Piatra-Neamț va organiza mai multe activități de ecologizare și plantări pentru igienizarea și înfrumusețarea orașului, în cadrul campaniei „Piatra Curată”, ajunsă la a IX-a ediție.

La începutul săptămânii viitoare se vor distribui către asociațiile de proprietari saci și mănuși de unică folosință pentru acțiunile de ecologizare din zona blocurilor de locuințe. Materialele vor putea fi ridicate de reprezentanții asociațiilor de proprietari de la foișorul din parcul central, luni 11 aprilie și marți 12 aprilie, în intervalul orar 10:00-14:00.

Noutatea campaniei din acest an este reprezentată de o amplă acțiune de plantare de flori. În fiecare an, în cadrul campaniei Piatra Curată va fi amenajată peisagistic o stradă din Piatra-Neamț, pentru a asigura un aspect unitar și armonios și un impact vizual deosbit. În acest an a fost aleasă pentru amenajare Strada Orhei, pe spațiile verzi de pe ambele sensuri de mers urmând să fie plantate hortensii. Acțiunea de plantare va avea loc vineri 15 aprilie, cu o zi înainte de ajunul Floriilor.

„Pe tot parcursul anului ne străduim să păstrăm orașul curat și îngrijit. Dar în luna aprilie ne concentrăm toate eforturile pentru a igieniza acele zone problematice din oraș și pentru a înfrumusețea spațiile verzi cu flori, arbori și arbuști. Îi invit pe toți pietrenii să ni se alăture în această campanie, pentru că doar împreună putem păstra curățenia și îmbunătăți imaginea orașului” a declarat primarul Andrei Carabelea.

Invităm cluburile sportive,  ONG-urile și agenții economici să se alăture acțiunilor de ecologizare programate în zonele cele mai afectate din oraș, unde se aruncă necontrolat deșeuri. Înscrierea se poate face  la numărul de telefon 0233/210872. Totodată, reamintim posibilitatea înscrierii în „Garda voluntarilor”, secțiunea mediu, la linkul: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe0H0Gz7LgkIdpZTmuzB2fpwpu9eJZOesT3huRnpugguBXFbA/viewform?embedded=true

Îți dorești un oraș curat și verde? Te așteptăm alături de noi să facem „Piatra Curată”!

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.