Actualizare: Vezi AICI! Cine și de ce vrea să scape de refugiații din ștrand. Minciuni și gafe în cascadă la Primăria Piatra Neamț

Stirea initiala: Primaria Piatra Neamt nu mai vrea refugiati in casutele din ștrand, deși cazarea si masa acestora este suportata din bani de la Guvern, bani care ajung in conturile primariei.

Intr-o adresa semnata de primarul Carabelea și transmisa catre Prefectura Neamt (Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta), primaria cere evacurea celor 37 de refugiati ucraineni fără să ofere alternativa, dar își epxrima convingerea ca Prefectura va găsi alte locuri de cazare pentru oamenii și așa bătuți de soarta, care vor fi nevoiti acum sa-si faca bagajele si să se mute.

Motivul invocat in adresa lui Carabelea, este că respectivele căsute au fost inchiriate prin contract. Prefectul Niță caută acum soluții, insa este de altă părere in ceea ce priveste adevaratele intentii ale primariei. ”Din câte știu, doar 25 și-au exprimat dorinta de a se muta la DJST (tabere).

Nu am înțeles însă ce contracte avea Primaria semnate înainte și cu cine încât sa le trebuiască aceste căsuțe mai ales ca mai sunt altele disponibile acolo. Mai mult, cred ca și din punct de vedere economic nu se justifica având in vedere ca nu au fost și nu vor fi niciodată căsuțele din strand ocupate zi de zi de câte 4 persoane. Primaria a încasat bani pentru cazarea refugiaților. Ar fi încasat și mai mulți dacă, in momentul când a existat cadru legal, nu ar fi întârziat semnarea protocolului cu ISU aproape 3 săptămâni. Asta e, probabil ca problema refugiaților nu mai tine agenda publica așa ca nu mai prezintă interes. Îi vom muta”, a declarat prefectul judetului Neamt.

Cum pentru perioada urmatoare nu s-a anuntat niciun val de turiști care sa ia cu asalt orasul, ramane posibila (ca ipoteza) explicatia ca locurile de cazare din strandul din Piatra Neamt, sunt pregatite pentru amfitrionii a doua evenimente, ambele suportate din bani publici, alocati de primarie: Kult Fest (o afacere primarie- ONGul Kult Generation cu puternic iz penal) si Filmul de Piatra, organizat de extrem de controversatul regizor Andrei Dascalescu, prieten la catarama cu primarul Carabelea.

Citeste si:

Urgență la Primăria Piatra Neamț! 15.000 de euro pentru un spectacol organizat de un ONG, plus un teren gratis

70.000 de euro de la Primăria Piatra Neamț pentru ONG-uri. Cei mai mulți bani merg la ”Filmul de Piatra”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.