Comunicat de presa, Primăria Piatra-Neamț: Sprijin pentru 400 de persoane vârstnice vulnerabile, în contextul epidemiei COVID-19

Municipiul Piatra Neamț, prin Direcția de Asistență Socială, a obținut o finanțare nerambursabilă în cadrul Programului  Operaţional Capital Uman, Axa prioritară 4 – Incluziunea socială și combaterea sărăciei, Obiectivul specific 4.4 – Reducerea numărului de persoane aparținând grupurilor vulnerabile prin furnizarea unor servicii sociale/ medicale/ socio-profesionale/ de formare profesională adecvate nevoilor specifice, prin proiectul “Sprijin pentru persoanele vulnerabile în contextul epidemiei COVID-19”.

Astfel, prin această finanțare, urmărim creșterea calității vieții și combaterea situațiilor de risc și vulnerabilitate pentru 400 de persoane vârstnice, cu vârsta minimă de 65 de ani, din municipiul Piatra Neamț, cu precădere persoane singure, fără aparținători sau fără sprijin familial în imediata apropiere.

Patru specialiști, 3 asistenți sociali și 1 asistent medical comunitar, din cadrul Direcției de Asistență Socială, vor identifica cele 400 de persoane vulnerabile și le vor monitoriza periodic, până la finalul perioadei de implementare a proiectului, respectiv 21.11.2020.

„Sprijinul pentru care am obținut finanțare constă în oferirea de materiale de protecție și dezinfectante, vizite periodice la domiciliu, în vederea rezolvării problemelor persoanelor vulnerabile, respectiv acordarea de servicii sociale, servicii medicale, alte servicii specifice fiecărui caz. De altfel, Municipalitatea pietreană și Direcția de Asistență Socială, prin parteneriatele încheiate cu asociațiile non-profit din Piatra-Neamț, au continuat în aceste luni să ajute vârstnicii și persoanele vulnerabile să traverseze cu bine această perioadă dificilă” a declarat primarul Dragoș Chitic.

De asemenea, prin acest proiect se va constitui la nivel local o rețea de specialiști, ca sprijin pentru persoanele vârstnice vulnerabile din comunitatea pietreană.

Valoarea acestei finanțări este de 322.560 lei.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.