Primăria Piatra Neamț: Stadiul proiectelor finanțate din fonduri europene și de la bugetul local- 2023

Anul acesta, Primăria Piatra Neamț va finaliza unele dintre cele mai importante și de amploare proiecte care au fost implementate vreodată în Piatra-Neamț, printre care se numără 3 artere principale complet modernizate și cu rețele de utilități noi, puntea de la Ștrand, Grădina Publică „Nicu Albu” sau 8 unități școlare reabilitate și dotate, dintr-un total de 21

De departe, unul dintre cele mai importante proiecte este cel prin care se modernizează complet principalele artere de trafic rutier din oraș: Bulevardele Decebal și Traian (care traverseaza orașul de la un cap la altul), centura orașului, de la Gară până la 1 Mai și Str. Mihai Viteazu (Calea Romanului). Până la sfârșitul acestui an, lucrările la cele 4 coridoare de mobilitate urbană vor fi finalizate și odată cu implementarea sistemelor inteligente de management al traficului rutier, circulația autovehiculelor va fi fluidizata.

Un alt proiect important, este reconfigurarea parcului Nicu Albu (fosta grădină Zoo). Spaţiul va fi destinat activităţilor de relaxare, sport și creaţie. În incintă  se vor organiza spectacole în aer liber, expoziții de fotografie, zone cu caracter recreațional provizoriu şi evenimente care vor contribui în mod decisiv la creşterea atractivităţii zonei pentru pietreni sau turiștii aflaţi în zonă. Proiectul include și un amfiteatru, unde vor avea loc spectacole estivale, prezentări de film și alte evenimente culturale. Vor fi introduse în compoziție containere modulare ce pot fi utilizate pentru ateliere de creaţie şi învăţare pe timp de vară  dar și târguri temporare, pe timp de iarnă. Materialele utilizate pentru finisarea exterioară vor fi metal, lemn și sticlă.

Pe lângă proiectele amintite, se regăsesc multe alte proiecte aflate în stadii avansate de implementare care vor fi și ele gata tot în cursul acestui an.

Avem zeci de proiecte în desfășurare, din fonduri europene și cu bani de la bugetul local. Proiecte pentru un trafic mult eficientizat, străzi mai bune, transport public mai confortabil și pentru dezvoltarea orașului în general. Sunt lucrări de modernizare așa cum nu au mai fost în Piatra-Neamț și, cel mai important, majoritatea se vor finaliza anul acesta. Avem în față câteva luni în care orașul se va schimba și în care va trebui să ne adaptăm pentru a atinge obiectivul final: un oraș modern, european, curat, prietenos cu oamenii.” a precizat primarul Andrei Carabelea.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Să știți cA nu toți cetățenii municipiului Piatra Neamț sunt legați la ochi și văd de fapt realitatea acestei administrații catastrofale girate de liberalii reprezentați în calitate de primar de Andrei Carabelea! Prin fantasmagoriile privind fluidizarea traficului ăștia au desființat peste 1000 de locuri de parcare de reședință aducând lumea la disperare. Este drept că aceste proiecte au fost preluate de la fostul primar Dragoș Chitic și el tot de dreapta, dar nu este nevoie sa faci totul praf in jurul tau și să realizezi că ceea ce faci este o tâmpenie fara seamănă. Cu stima,

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.