Oamenii strazii care se decid sa beneficieze in sezonul rece de ”caldura” adapostului de noapte din Speranta vor avea parte de surprize placute. Zilele acestea spatiul este igienizat, se face curatenie in toate coltisoarele si se cumpara lucruri noi. In plus, municipalitatea se gandeste la o extindere a adapostului, mai ales ca exista si spatiul necesar. Oamenii fara adapost care nu vor sa inghete pe strazi in timpul noptilor geroase de iarna ar putea avea la dispozitie mai multe paturi, in dormitoare separate, pentru barbati si femei.

 

Aurelia Simionica – Viceprimar Piatra Neamt

”In aceasta perioada, avand in vedere ca a sosit frigul, pregatim adapostul din Speranta. Numarul de locuri disponibile este acelasi ca si anul trecut insa acum s-au achizitionat lenjerii noi si prosoape. S-a facut igienizare si s-au cumparat substante dezinfectante pentru curatenie. Avem in vedere extinderea acestui adapost, mai ales ca acesta ramane deschis si in afara sezonului rece, cand avem cazuri speciale, si pana reusesc sa se puna pe picioare le permitem sa stea acolo pentru ca nu putem lasa oamenii pe strada. Extinderea presupune infiintarea unui adapost de noapte pentru oamenii strazii, in imobilul in care functioneaza acum acel depozit al primariei de unde se distribuiau ajutoarele alimentare. Avem in vedere dormitoare mai spatioase, unul pentru barbati si altul pentru femei, fiecare cu cate 15 locuri. Depozitul de alimente va fi mutat intr-o alta cladire din zona care acum este neutilizata dar care dupa ce va fi reabilitata se va folosi in acest scop”

Tot in aceasta perioada, reprezentantii Directiei de Asistenta Sociala si politistii de la Politia Locala incearca sa identifice persoanele fara adapost de pe strazile municipiului Piatra Neamt. Potrivit viceprimarului Simionica, in general se stiu locurile unde oamenii strazii isi fac veacul, dar pentru a evita problemele neplacute pe care acestia le au cand temperaturile in timpul noptii sunt foarte scazute, trebuie sa se stie unde se gasesc pentru a fi dusi in adaptul de noapte.

Adapostul de noapte din cartierul Speranta va functiona in acelasi regim ca si anul trecut. Permanenta la adapost va fi asigurata de lucratori ai Directiei de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Piatra Neamt. Pentru a se asigura ca nu vor fi incidente neplacute, tot acolo va sta si cate un reprezentant al Politiei Locale, care va asigura de asemenea permanenta. Persoanelor care nu au niciun fel de surse de incalzire, tot in perioada de iarna, municipalitatea le va asigura cazare  in cadrul unuia dintre internatele Colegiului Tehnic Gheorghe Cartianu. Tot acolo sunt asigurate conditii si pentru persoanele care se afla in tranzit prin municipiul Piatra Neamt si carora, daca raman inzapezite, edilii sunt obligati sa le asigure cazare si o masa calda.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.