Autoritatile de la Piatra Neamt sunt decise sa puna capat fenomenului, tot mai extins, al delincventei juvenile. O ampla campanie de prevenire a cersetoriei si a exploatarii minorilor va demara in perioada imediat urmatoare in municipiul Piatra Neamt. Asistenta Sociala si Politia Locala promit mai multa vigilenta, iar Jandarmeria a recurs la suplimentarea echipajelor care patruleaza prin oras pentru a gasi puii de rromi care cersesc si fura din buzunare. In plus, tot Jandarmeria s-a gandit la echipe in civil care sa supravegheze zonele de risc de pe teritoriul municipiului Piatra Neamt. Viceprimarul Aurelia Simionica spune ca pentru a stopa fenomenul cersetoriei si ceea ce decurge de aici, trebuie multa rabdare si masuri concrete.

Potrivit unui raport intocmit de conducerea Politiei Locale Piatra Neamt, in 2014, 134 de persoane din care 86 minori care apelau la mila publica au fost identificate si duse la sediul institutiei. Politistii spun ca foarte multi vin din comunele invecinate pentru a cersi in Piatra Neamt.

Politia promite razii in fiecare saptamana, iar jandarmii au suplimentat efectivele care patruleaza pe strazile din Piatra Neamt cu toate ca pana la aceasta data niciuna dintre amenzile aplicate pentru cersetorie sau pentru nesupravegherea minorilor, nu a fost achitata. Politia municipiului recunoaste ca se confrunta cu un vid legislativ cand vine vorba de infractiuni comise de minori care nu au implinit 14 ani. Mai mult, tot cei de la Municipiu sunt cei care spun, ca de la inceputul anului si pana in present 77 de infractiuni au fost comise de minori, iar acestia s-au reintors pe strada, reluandu-si activitatea de zi cu zi: fie aceea de a cersi, fie aceea de a talhari cetatenii, in special pe cei in varsta.

Nici Directia de Asistenta Sociala din cadrul Primariei municipiului Piatra Neamt nu va sta degeaba. Prin intermediul Consiliului Local, cei de la DAS sunt dispusi sa ajute familiile devaforizate din sanul carora provin minorii infractori si micii cersetori. In plus “ii va pandi” pe parintii care in loc sa-si trimita copiii la scoala ii trimit la cersit.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.