Înca 24 de locuinte sociale urmeaza sa fie contruite in cartierul Văleni din Piatra Neamt, prin PNRR. În sedinta de CL de astazi, este supus aprobarii consilierilor locali, ”proiectul și cheltuielile aferente proiectului Construire de locuinte pentru persoanele vulnerabile social în vederea obtinerii finantarii nerambursabile în cadrul Planului National de Redresare si Rezilienta a Romaniei”, dupa cum se precizeaza in Proiectul initiat de primarul Carabelea.

Locuintele ar urma sa fie construite pe str. Lunca Bistritei nr. 101, langa actualul cartier de locuinte sociale (viluțe). Valoarea investitiei se ridica la aproximativ 2,2 milioane de euro, iar banii ar urma sa fie asigurati integral prin PNRR. Cele 24 de locuinte vor fi in 4 cladiri, fiecare cu parter, etaj si mansarda.

Potrivit descrierii investitiei, locuintele vor fi destinate exclusiv persoanelor vulnerabile social, asa cum au fost la inceput si actualele locuinte sociale, care intre timp au ajuns sa fie locuite sau inchiriate de ”smecheri care au confiscat orasul”, dupa cum se exprima recent Liviu Harbuz, șeful de cabinet al primarului Carabelea.

Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca persoanele care ar urma sa primeasca locuintele gratis sau in schimbul unei chirii modice:

-sa provina dintr-o comunitate sau grup vulnerabil

-sa aiba intre 18 si 35 de ani

-venitul pe membru de familie sub salariul minim pe economie

-sa nu detina sau să fi detinut o locuinta

-sa traiasca in prezent in conditii precare sau de supraaglomerare

-sa aiba in ingrijire unul sau mai multi copii (criteriu de prioritizare)

In trecut, in Piatra Neamt au fost construite in mai multe randuri, sute de locuinte sociale, care au ajuns sa fie distruse de persoanele provenite din ”grupuri vulnerabile” care au fost cazate in ele. Cel mai recent exemplu este cartierul Valeni II sau o parte din actualul ”cartier de viluțe” cum mai este el cunoscut printre localnici.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.