Pe site-ul oficial al unei primarii din judetul Harghita apare un mesaj de tip extremist, adresat unui jurnalist din Neamt, in contextul scandalului Cheile Bicazului. Este vorba despre Primaria comunei Mugeni (zona Odorheiul Secuiesc), pe al carei site oficial, pe pagina ”HOME” (prima pagina la deschidere) apare urmatorul text: ”Un articol din partea unui ziarist rasist (sic!) si instigator la ura, redactor vestea.net, care nu are ce cauta in presa si/sau in judetul Harghita”, urmat de un link spre un articol din site-ul amintit, o  stire ca orice stire, absolut corecta din punct de vedere jurnalistic, in care era anuntat protestul din Piatra- Neamt pe subiectul Cheile Bicazului, fara nimic in plus care ar fi putut inflama spiritele sau care ar fi putut jigni pe cineva. Fraza apare intr-un chenar in care se specifica faptul ca este ”mesaj primar”, adica a scris chiar primarul.

Evident, jurnalistul tinta este Daniel Vinca, redactorul sef al site-ului vestea.net, iar cele cateva cuvinte ale frazei contin calomnii grave, ca sa nu mai vorbim ca se sugereaza interzicerea accesului jurnalistului in judetul Harghita.

Surpriza cea mai mare vine insa abia acum. Contactat telefonic de redactia tvmneamt.ro, primarul comunei Murgeni, Farkas Mozes, s-a aratat stupefiat de mesajul care apare pe site-ul oficial al primariei pe care o pastoreste si s-a dovedit a fi de buna credinta, drept dovada, imediat dupa ce a incheiat convorbirea cu noi a sters postarea respectiva: ”Nu pot sa cred ca exista asa ceva pe site-ul Primariei Mugeni. Eu nu am scris asa ceva si va sigur ca nimeni din Primarie nu s-a fi gandit sa facă asta. Nu stiam de existenta acestui text. Intr-adevar, este foarte grav, dar eu nu ma ocup cu lucruri din astea si nici angajatii primariei. Avem lucruri mult mai importante de facut.

Dupa ce a verificat, primarul Farkas Mozes a revenit cu un apel telefonic si a tinut sa precizeze ca va face plangere penala, pentru ca banuieste ca cineva a spart site-ul primariei. ”Am verificat si intr-adevar exista acest mesaj, dar repet, nu-mi apartine, nu eu am scris si nici angajatii primariei nu au scris acele lucruri pe site, prin urmare, banuiesc ca cineva a intrat pe site neautorizat, de aceea, voi face plangere penala pentru ca este foarte grav ce s-a intamplat. Multumesc pentru ca m-ati anuntat!”, a tinut sa precizeze primarul Farkas Mozes. Dupa ce a incheiat convorbirea telefonica cu redactorul tvmneamt.ro, mesajul a fost sters imediat de pe site.

Prin urmare, se poate deduce ca cineva se joaca foarte urat cu focul. Numai un incostient ar putea sparge site-ul unei institutii publice si sa posteze mesaje extremiste, riscand sa amplifice niste conflicte deja existente.

Desi pare greu de crezut, noi banuim ca aceasta conspiratie dementa pleaca tocmai din judetul Neamt, prin urmare, cineva ar trebui sa se autosesizeze si aici. Prima data, link-ul cu postarea de pe site-ul primariei Mugeni din judetul Harghita a fost postat pe o pagina care contine in denumire ”Piatra- Neamt”. Dupa cum se poate vedea in captura de mai jos, linkul apare intr-un text insotit si de un clip video care contine o captura cu mesajul extremist de pe siteul Primariei Mugeni. Pe pagina respectiva, de peste o luna de zile, cineva (noi banuim cel putin 4 persoane, una dintre ele fiind cu antecedente penale pe infractiuni informatice, iar alta pentru șantaj) desfasoara o campanie furibunda de denigrare a mai multor politicieni. In ultimele zile insa, campania s-a axat pe jurnalistul Daniel Vinca si pe semnatarul acestor randuri. Prin urmare, incercand sa-l discrediteze pe Vinca, niste inconstienti s-au gandit sa sparga site-ul unei primarii din judetul Harghita, ca mai apoi sa se foloseasca de mesajul postat acolo si sa arate ca Vinca este ”rasist” (sic!) si ”instigator la ura”, fara sa-si dea seama ca pot starni un scandal interetnic monstru si ca pana la urma, vor ajunge sa se deconspire singuri.

In aceeasi postare (foto sus) de pe pagina anonimilor (cred ei) se poate vedea cum acestia ameninta negru pe alb ca vor sparge site-ul vestea.net (infractiune) si contul de facebook al lui Daniel Vinca (alta infractiune).

Reluam textul de pe siteul primariei Mugeni (sters intre timp). ”Un articol din partea unui ziarist rasist si instigator la ura, redactor vestea.net, care nu are ce cauta in presa si/sau in judetul Harghita” si ne intrebam: cine are de ani de zile obsesia cu jurnalistii incomozi care ar trebui interzisi, poate chiar eliminati fizic? ”…nu are cauta in presa…”. Cine a vorbit zilele trecute chiar intr-o conferinta de presa despre instigare la ura si a amenintat cu Codul Penal pe cei care indraznesc sa aiba propriile opinii?

Intrebarile sunt doar niste indicii pentru anchetatorii sesizati de primarul de la Mugeni (Harghita) si pentru anchetatorii din Neamt care ar trebui sa se autosesizeze de urgenta.

N-ar fi rau sa se autosesizeze nici Agentia Nationala a Medicamentului, pentru ca din cate se vede, Xanax-ul care se vinde in Piatra- Neamt nu-si mai face efectul, deci ar putea fi contrafacut si da stari de ANONIMozitate.

P.S. tvmneamt.ro își arata intreaga disponibilitate de a colabora cu anchetatorii pe marginea acestui caz. Totodata, recomandam politicenilor care tin in spate astfel de paraziti, sa se delimiteze de ei, cat mai au timp.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.