Ana Ancuta, primarita PSD de la Poiana Teiului, a incercat din nou sa dubleze pretul pentru colectarea desurilor, favorizand pe față firma de salubritate, in detrimentul intereselor comunitatii si in dipreț față de locuitorii comunei.

In sedinta de Consiliu Local de vineri, 13 decembrie (de data asta 13 s-a dovedit a fi cu noroc pentru cetatenii din Poiana Teiului), primarita a introdus pe ordinea de zi un Proiect de Hotarare prin care pretul pentru colectarea deseurilor ar fi urmat sa creasca de peste doua ori, de 4,4 lei de persoana pe luna, la peste 9 lei de persoana pe luna.

Planul primaritei fost dat peste cap de viceprimarul Paul Enache. Acesta a reusit sa mobilizeze pe majoritatea conilierilor locali sa respinga proiectul primaritei, prin care firma colectoare ar fi bagat adanc mana in buzunarele cetatenilor. Viceprimarul Paul Enache a venit cu propriul lui Proiect de Hotarare, prin care pretul pnetru colectare a ramas stabilit la 4,4 lei de persoana pe luna, dupa ce a fost votat de majoritatea consilierilor locali. ”S-a incercat din nou marirea pretului la gunoi, insa am refuzat sa acceptam. Noi reprezentam in Consiliul Local interesele cetatenilor si nu ale firmelor private. Proiectul meu a fost intocmit respectandu-se prevederile OUG 84/2018, deci s-a tinut cont de maririle de salarii si de alte taxe care intre timp s-au majorat, rezultand pretul de 4,4 lei de persoana pe luna. Nu stiu de unde s-a scos pretul de peste 9 lei, insa este evident ca ar fi fost un pret nejustificat, mai ales ca firma de salubrizare nu are capacitatea sa colecteze gunoiul de la fiecare gospodarie in parte, la acest moment, asigurandu-se o colectare din poarta in poarta in proportie de doar 35%, desi contractul prevede altceva. Restul deseurilor se ridica de pe platformele de depozitare din comuna, cu costuri mult mai mici pentru Edil Industry, asadar nu se justifica absolut deloc cresterea preturilor cu mai mult decat dublu”, a declarat viceprimarul Paul Enache.

La sedinta de CL de vineri a asistat si reprezentantul Edil Industry, care a amenintat ca daca nu se dubleaza tariful pentru colectare, incepand din luna ianuarie anul viitor, firma nu va mai colecta deseurile din Poiana Teiului, atitudinea acestuia fiind cel putin surprinzatoare, pentru ca la acest moment exista un contract semnat si asumat de firma respectiva, iar refuzul de a-l respecta, poate atrage raspunderea materiala a Edil Insdutry SRL.

In judetul Neamt sunt mai multe comune care nu au dat curs pretentiilor absolut deplasate ale Edil Industry si au refuzat sa maresca preturile pentru colectarea deseurilor.

De partea cealalta, Asociatia Adi Eco Neamt (scopul Asociației îl constituie realizarea proiectelor de management integrat al deșeurilor și furnizarea în comun a serviciilor de salubrizare, prin delegarea gestiunii activităților componente unor operatori de astfel de servicii) ar intentiona sa conteste in instanta decizia de vineri a consilierilor locali din Poiana Teiului, afirma surse din interiorul Aosciatiei. Legat de ADI Eco Neamt, in urmatoarea perioada ar urma sa izbucneasca un scandal monstru cu Asociatia in rol principal, legat de anumite proiecte cu fonduri UE, care s-au cam evaporat fara sa ramana nimic in urma.

Dupa ce a fost adoptata Hotararea de vineri 13 decembrie, primarita Ana Ancuta a comandat un articol intr-un site- trompeta controlat de PSD Neamt, prin care se condamna decizia consilierilor locali care au votat in interesul cetatenilor si au refuzat sa se faca preș in fata unei firme private. Imediat dupa sedinta, inclusiv astazi (16 decembrie), la Primaria Poiana Teiului s-a declansat o operatiune de descoperire a unor greseli/erori/portite, prin care Proiectul viceprimarului sa poata fi anulat sau macar contestat, fiind luate la puricat fiecare litera si fiecare virgula. De unde atata inversunare impotriva intereselor cetatenilor, doar primărița Ana Ancuta ar putea spune, insa refuza sa vorbeasca cu presa incomoda. Un eventual punct de vedere, poate fi transmis redactieie la adresa de mail tvmpiatraneamt@gmail.com.

Mai jos, imagini cu dezbaterile din Consiliul Local Poiana Teiului, de vineri, 13 decembrie:

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.