Primarul Andrei Carabelea a susținut astăzi o conferință de presă în care a prezentat stadiul lucrărilor la principalele proiecte aflate în implementare în Piatra Neamț:

Cele 3 coridoare de mobilitate:Sunt convins că acestea sunt cele mai de interes proiecte de pe raza orașului. Două dintre ele sunt în curs final de implementare și ne pregătim chiar de faza recepției finale. Ne referim aici la varianta Dimitrie Leonida- 9 Mai, la Calea Romanului -Bulevradul Mihai Viteazul- și bine-nțeles, la lucrările care se desfășoară pe Bulevardele Traian, Decebal și Piața Mihail Kogălniceanu, care vizează pe de o parte modernizarea întregii suprafețe stradale, dar și realizarea unor investiții noi, noua magistrală de apă a orașului.

Aici, lucrările au un avans bun. Trebuie să menționăm din start că e un proiect pe care l-am fazat, urmând ca anul acesta, pe măsură ce finalizăm racordurile, branșamentele, căminele, pe Bulevardul Traian- Piața Mihail Kogălniceanu și poate un segment din Bulevardul Decebal, să ajungem ca la finalul anului să putem avea finalizate lucrările pe aceste segmente, rămânând ca în prima parte a anului viitor, să finalizăm și asfaltarea Bulevardului Decebal, pe măsură ce măsură ce vom finaliza și realizarea racordurilor și a căminelor de pe proiectul cu magistrala de apă.”

Puntea de la ștrand:Suntem de asemenea în faza finalizării proiectului. Se lucrează la montarea celor 8 toroane (n.red. cablurile/șufele de susținere). Șase s-au montat deja și se fixează tiranții, urmând a fi livrate și ultimele două toroane, cele care vor asigura contravântuirile. Se va schimba bine-nțeles și balustrada. Se lucrează în prezent și la realizarea accesabilității pe cele două părți ale punții, pentru a asigura un acces mai bun pentru toate categoriile de pietoni. Ne referim bine-nțeles și la cei care folosesc bicicleta sau pentru persoanele cu dizabilități.

Grădina publică Nicu Albu (fostul parc zoo): ”Lucrările sunt în grafic, constructorul își menține termenele din graficul de execuție și din proiect. Rămânem pe un orizont de finalizare a lucrărilor la finalul lunii iulie, începutul lunii august, anul viitor.

Sistemul de management inteligent al traficului rutier:Am solicitat colegilor din primărie o analiză pe reconfigurarea și sistematizarea sensurilor unice care au legătură cu cele trei coridoare de mobilitate, mai ales că am demarat deja procesul de colectare a datelor de trafic, care ne vor ajuta să avem niște date cât se poate de obiective și de clare, cu scopul de a urmări optimizarea traficului, inclusiv prin sistematizarea sensurilor unice de pe raza orașului. Acesta este un proces de câteva luni. La fel cum nu ne putem aștepta eficiența sistemului de trafic management să se întâmple peste noapte, brusc. E un proces de lungă durată, fiind vorba despre un proces adaptiv, care vizează colectarea de date pe perioade mai îndelungate, prima fază fiind cea de o lună, partea în care în baza informațiilor colectate, sistemul de trafic management va putea trece pe modul adaptiv, urmând ca într-o perioadă de 12 luni, să avem definite deja mai multe scenarii, pe care sistemul să le poată înțelege și să le poată interpreta pentru optimizarea scenariului de roșu-verde pe raza întregului oraș.”

Podul de la spital:S-a finalizat hidroizolația, se lucrează la balustrade, se pregătește terenul pentru turnarea primului strat de asfalt. Conform angajamentelor constructorului, ar trebui ca aceste lucrări să fie realizate săptămâna aceasta”, a declarat Andrei Carabelea.

În ce privește balustradele podului, s-a mers pe recondiționarea celor vechi, cu tot cu stâlpii de iluminat care au fost și până acum, pentru a nu fi afectate aspectul și identitatea vizuală.

Conform lui Adrian Iancu, șeful Serviciului Implementare Proiect din Primăria Piatra Neamț, pe podul de la spital se va relua traficul undeva la sfârșitul lunii noiembrie, cel târziu la începutul lunii decembrie. Termenul se mai prelungește un pic, pentru că urmează montarea balustradelor și turnarea a două straturi de asfalt, după care se va turna stratul de uzură. După turnarea stratului de uzură, trebuie făcute rosturile de dilatație. Pasul final este recepția lucrării, și dacă nu se constată deficiențe, se dă drumul la traficul rutier și pietonal.

Declarațiile complete plus răspunsurile la întrebările presei, în transmisiunea live, realizată de tvmneamt.ro:

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.