Primarul Andrei Carabelea declara dupa desfiintarea Parcului Zoo ca urmare a deciziei majoritatii de dreapta din Consiliul Local Piatra Neamt, ca a fost un vot istoric, un vot pentru un viitor modern al orasului. Carabelea reitereaza pe scurt si argumentele care au stat la baza Proiectului de Hotarare pe care l-a initiat si care a fost aprobat in sedinta de CL de ieri: ”Printr-un vot istoric, 13 consilieri locali ai municipiului Piatra Neamț au votat PENTRU transformarea grădinii zoologice în grădină publică. A fost un subiect mult discutat în spațiul public, s-a ținut cont de părerea cetățenilor (exprimată într-o consultare publică demarată de mine, dar și în diverse petiții) și toate temerile exprimate au primit răspunsuri.
Voi relua aici, pe scurt, toate argumentele expuse în ședința de Consiliu Local, tocmai pentru că îmi doresc ca și dumneavoastră să fiți informați. În ceea ce privește relocarea animalelor, avem sprijin de la asociații de profil care ne vor ajuta cu transferul animalelor în spații adecvate.
Totodata, primarul dă asigurari ca Parcul nu va fi instrainat si anunta ca Liviu Harbuz garanteaza ca animalelel vor fi relocate in siguranta. ”Mai mult, colegul nostru Liviu Harbuz, membru în Consiliul de Administrație al rezervației de la Zărnești, a declarat public că este garantul relocării animalelor în condiții de maximă siguranță.
Cât privește argumentele privind copiii și „bucuria” lor de a vedea animale, îmi mențin opinia că animalele în captivitate și în condiții odioase nu reprezintă nici bucurie, nici educație pentru copiii noștri. Ba mai mult, am văzut cu ochii mei că nu toate emoțiile de la grădina zoologică sunt pozitive. Imediat după ce a pornit discuția publică pe acest subiect, am mers acolo și am vorbit cu două fetițe, surori. Una dintre ele mi-a spus ferm că nu îi place, iar sora ei, plângând, m-a dus să îmi arate câteva broscuțe moarte. Cred că ne putem educa și învăța copiii să iubească animalele și altfel decât în lagăr.
Vă asigur, de asemenea, că grădina este domeniul public al municipiului Piatra Neamț și așa va rămâne. Nu există și nu vor exista interese ascunse. Avem un parteneriat cu Universitatea de Arhitectură “Ion Mincu” ce vizează transformarea obiectivului în grădina publică Nicu Albu.
Votul de astăzi, pentru transformarea grădinii zoologice în grădină publică, este un vot pentru viitorul modern al orașului nostru și pentru salvarea animalelor de la o viață tristă”, mai precizeaza primarul.
Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.