Stirea initiala: Primarul Andrei Carabelea reactioneaza dupa ce Pro Romania a ”spart” alianta cu PNL. Daca demisia lui Liviu Harbuz din CL era inevitabila, despre parasirea aliantei de catre Pro Romania, Carabelea crede ca vine in urma unor ”interese si jocuri politice”. Primarul este de parere ca decizia lui Harbuz chiar inainte de una dintre cele mai importante sedinte de Consiliul Local, cea de astazi de la ora 14 (peste 50 de proiecte pe ordinea de zi), pune interesele politice mai presus de interesele comunitatii. ”Am luat act în această dimineață de demisia domnului Liviu Harbuz din Consiliul Local. Dacă privim acest gest din perspectiva sentinței Înaltei Curți de Casație și Justiție cu privire la starea sa de incompatibilitate, atunci ar fi unul normal. Lucrurile se complică însă atunci când domnia sa acuză #PNL de „nerespectarea unor înțelegeri” și își anunță retragerea din alianța pe care am construit-o cu mult efort timp de aproape trei luni.
Să privim așadar contextul: peste câteva ore va avea loc cea mai importantă sedință a Consiliului Local din acest mandat. Vom discuta peste 50 de proiecte care vor avea impact major asupra orașului și asupra pietrenilor. Vorbim despre comisii speciale, despre stabilirea taxelor și impozitelor locale, despre proiecte aflate în implementare dar și despre proiecte noi pe domenii vitale, precum Spitalul Municipal Piatra Neamț.
Această demisie nu face decât să prelungească starea de instabilitate și incertitidune din Consiliul Local precum și amână pe termen nedefinit alegerea viceprimarilor. Credeam și cred cu tărie că a venit vremea în care interesul comunității să fie mai important decât interesele și jocurile politice”, spune primarul Andrei Carabelea.
Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. cine vorbeste de jocuri politice? tocmai cel care si-a numiti prietenul cyty manager si tine in spate o pleiada de incompetenti ca directori in societatile consiliului municipal, dar si in primarie!!! bai baiatule, functia e prea mare pt captzana ta, asa ca lasate la vatra cu tot cu sleatca ta de ageamii

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.