Primarul Andrei Carabelea reacționează la o nouă știre falsă, dintr-un lung șir de știri false lansate de un site de propagandă PSD, la adresa administratiei locale din Piatra Neamt.
Ieri, site-ul în discuție a publicat o informatie (foto jos) pe care primarul Carabelea o califică drept știre falsă, cum că taxele si impozitele în Piatra Neamt, s-ar majora cu 15%. De fapt, taxele și impozitele se majoreaza cu 5%, și asta nu pentru că așa vrea administratia locală, ci pentru că primăriile sunt obligate prin lege să indexeze dările cu rata inflatiei, iar mărirea de 5%, exact asta reprezintă: indexarea în raport cu rata inflatiei.
Ieri, în a treia zi de Crăciun (ca de altfel în aproape fiecare zi a anului), un alt „ziar” de propagandă învenina populația cu informații false.
Taxele și impozitele s-au indexat cu 5,1%, nu cu 15%. Indexarea taxelor și impozitelor este obligatorie prin lege (Codul Fiscal) și se face cu rata inflației din anul fiscal anterior.
Având în vedere situația economică internațională și creșterea inflației din acest an, am solicitat parlamentarilor și președintelui PNL Neamț să susțină eliminarea acestei obligații din lege. Atât domnul George Lazăr, președintele PNL Neamt, precum și parlamentarii de Neamț, Eugen Țapu-Nazare și Laurențiu Leoreanu au inițiat deja discuții la nivel central în acest sens”, transmite Andrei Carabelea.
Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.