Comunicat de presa Primaria Piatra- Neamt:

Primarul Dragoș Chitic a efectuat astăzi o nouă vizită în teren, de data acesta în cartierul Speranța. În urma vizitei a stabilit un program de lucrări ce vor demara în perioada următoare.

Astfel, societatea Urban va începe la sfârșitul acestei săptămâni cosirea spațiilor verzi, iar societatea Salubritas va avea acțiuni periodice de capturare a câinilor fără stăpân.

Publiserv SA va interveni pentru repararea străzilor, repararea locului de joacă și montarea de bănci. Locativ Serv va continua inventarierea locuințelor libere și transmiterea informațiilor spre primărie pentru a putea fi repartizate.

Școala și grădinița din cartierul Speranța sunt pe lista de proiecte aprobate  pentru finanțare prin P.N.D.L și sperăm că vor fi alocați banii necesari cât mai repede pentru a putea începe lucrările de construcții. În această perioadă se lucrează la reabilitarea Centrului Social și a Centrului de Permanență care vor fi redeschise până la finalul anului.

Primăria Piatra-Neamț intenționează ca anul viitor  să monteze camere de supraveghere video care să contribuie la combaterea faptelor antisociale.

Drumul de acces spre cartierul Speranța, respectiv strada Izvoare este drum județean și este predat spre administrare Consiliului Județean Neamț. Acest drum va fi modernizat printr-un proiect cu finanțare europeană. Estimăm că lucrările de modernizare vor începe în a doua parte a anului 2018.

,,În cartierul Speranța locuiesc aproximativ 1400 de persoane, majoritatea tineri, care merită o atenție sporită din partea Primăriei Municipiului Piatra-Neamț. De aceea am considerat necesar să efectuez o deplasare în acest cartier pentru a vedea cum se prezintă, ce trebuie să mai facem și pentru a discuta cu oamenii de acolo despre ceea ce trebuie îmbunătățit. În perioada imediat următoare se vor realiza mai multe lucrări edilitare și vom acorda o atenție deosebită acestui cartier pentru a crește gradul de confort a celor care locuiesc aici” a declarat primarul Dragoș Chitic la finalul vizitei.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.