Au trecut aproape 3 saptamani de cand tvmneamt.ro a demonstrat cu documente imbatabile, ca Vali Puica, primarul PSD al comunei Borlesti din judetul Neamt, si-a falsificat declaratia de avere (Vezi articolul AICI! ANI are un client nou în Neamț. Primarul Puică de la Borlești, și-a falsificat declarația de avere)

La Prefectura Neamt insa, nu se vede si nu se aude. Prefecta Daniela Soroceanu a adoptat politica strutului, desi in iesirile sale publice, nu rateaza nicio o ocazie sa spuna cum lupta neincetat pentru respectarea legii in judetul Neamt., dand dovada de o maxima ipocrizie. In cazul de fata, prefectul care este garantul respectarii legii, ar fi trebuit sa sesizeze instant ANI (Agentia Nationala de Integritate). Poate daca primarul de Borlesti nu era de la PSD, altfel ar fi stat lucrurile, asa cum s-a intamplat anul trecut in cazul lui Laurentiu Dulama, cand Soroceanu a emis in timp record un ordin de prefect, prin care acesta a fost exclus din CJ Neamt, pentru ca firma sotiei lui, avea contract cu Apaserv pentru furnizarea apei potabile. Nu a mai contat ca ulterior o instanta a demonstrat ca prefecta a comis un abuz, Soroceanu a ramas tot pe scaunul de prefect, de unde intervine doar daca nu deranjeaza politic, sau dupa caz, daca este nevoie de platit vreo polita politica. Prin urmare, se face ca nu auzit ca primarul PSD de la Borlesti este suspect de comiterea unei infractiuni, si nu numai ca nu procedeaza cu aceeasi unitate de masura ca in speța cu Dulama, dar nici macar nu a sesizat autoritatile competente.

In schimb, prefecta se razboieste de mama focului cu primarul din Piatra Neamt, sau cu alti primari care nu se inchina la PSD.

Îi mai reamintim prefectei Soroceanu ca in urma cu peste un an (martie-aprilie 2018), la sesizarea viceprimarului si a mai multor consilieri locali, Corpul de Control al Prefecturii a stat o saptamana la Primaria Poiana Teiului, unde potrivit surselor tvmneamt.ro, a gasit grave ilegalitati privind exploatarea padurilor parimariei. Nici pana la ora asta nu a fost intocmit un raport cu rezultatele controlului.

Tot in urma cu mai bine de un an, la Prefectura Neamt a fost inaintata o petitie insotita de documente doveditoare, prin care se semnalau falsificari de semnaturi pe documente oficiale sau documente falsificate cu totul, tot la Primaria Poiana Teiului. Petenții (viceprimarul Paul Enache si 7 consilieri locali) nu au primit raspuns nici in ziua de astazi.

Si atunci cum ramane cu ce a scris ieri pe pagina ei de facebook, Daniela Soroceanu: ”Îmi doresc ca această postare să fie un semnal de alarmă pentru politicienii locali! Oamenii trebuie să fie ascultați și problemele lor să le fie rezolvate, chiar și atunci când nu este campanie electorală! Doar așa vom putea progresa!”. Deci, mai progresam sau nu?

Ionut CORFU

Document- Instituții acaparate de MAFIE. Prefectura dă liber la furat în pădurile din Poiana Teiului

VIDEO- Ilegalități grave la Poiana Teiului, consilierii locali dau cărțile pe față. Prefectura în control la primărie

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.