Prefectul judetului Neamt, George Lazar, intrebat vineri intr-o conferinta de presa daca este normal ca primarii si alti functionari din diverse institutii ale statului sa foloseasca masinile institutiilor in scop personal, a declarat ca astfel de cazuri intra sub incidenta legii penale. ”Daca cel care candideaza foloseste in scop electoral, in scop personal, bunul institutiei, că vorbim de masină sau de alte bunuri ale institutiei, asta este ilegal, este dosar penal. Ca sa ne intelegem”, a spus prefectul Lazar.

Cel mai recent exemplu de primar care foloseste masina primariei in scop personal, este cel al edilului comunei Cândești, Daniel State. Acesta s-a dat singur de gol, dupa ce aparut intr-un clip video electoral, in curtea unei biserici din comuna, iar in spatele lui se vede o Dacia Duster apartinand primariei, deci este mai mult decat clar ca primarul a mers la filmari cu masina institutiei. Daca ar fi sa ne luam dupa spusele prefectului, ar trebui ca institutiile abilitate sa se autosesizeze si sa deschida un dosar penal.

Evident, cazul primarului de la Cândesti nu este unul singular, ba chiar in judetul Neamt, este o practica printre edili sa foloseasca in scop personal masinile platite si intretinute din bani publici. Primarita PSD de la Poiana Teiului, Ana Ancuta, merge fara nicio jena, până si la adunarile de partid cu Dusterul primariei.

Aroganțe pe bani publici. Primar PSD, cu mașina primăriei în interes de… partid

Un alt primar PSD, cel de la Pastraveni, a fost chiar si in concediu cu familia cu masina primariei, insa nici pana in ziua de azi, nu l-a intrebat nimic niciun anchetator. Si exemplele pot continua.

Primarul de la Păstrăveni, în vacanță cu mașina primăriei. Manifestul care i-a stricat concediul

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.