Scandalul Cheile Bicazului este departe de a se stinge, iar in plus, apar noi informatii, de-a dreptul socante. Primarul comunei Bicaz Chei Gheorghe Oniga, a declarat pentru romaniamatinal.ro, ca malul Lacului Rosu nu mai apartine Romaniei, ci Budapestei. Edilul spune ca malul lacului este vandut sau concesionat de catre orasul Gheorgheni, Sectorului 6  din Budapesta, prin urmare, comerciantii care isi desfasoara activitatea in locul respectiv, platesc chirie la Budapesta. ”Malul Lacului Roșu este vândut sau concesionat de către orașul Gheorghieni sectorului 6 din Budapesta. Cei care își desfășoară acolo activități comerciale închiriază de la Sectorul 6 din Budapesta. Mai mult, până la limita cu Bicaz Chei, terenurile sunt cumpărate de către o firmă cu sediul în Ciuc, un mare patron de hochei de acolo care a cumpărat o mare parte din terenurile Parcului Național .

Totodată, ca să păstrăm Cheile Bicazului ca bun național, le-am dat oamenilor care erau proprietari aici teren în Parcul Național, că atunci, la vremea aceea, se putea. Apoi am văzut că era o firmă din Budapesta care cumpăra tot și am zis, bă, fraților, nu se poate, totuși, hai să dăm în altă parte”, a declarat Oniga pentru sursa mentionata.

Primarul mai spune ca nu vrea ca situatia sa degenereze si sa se tranforme totul intr-un nou scandal Valea Uzului. ”Nu vreau să popularizez decizia instanței care ne-a luat Cheile Bicazului, pentru că nu vreau să se întâmple ce s-a întâmplat la Valea Uzului. Dacă voi populariza va fi mai rău, că vor veni câteva mii, nu numai de la noi, ci și din altă parte, și nu cred că este cazul. Nu ducem lipsă de așa ceva. Noi am mai avut niște probleme cu ani în urmă cu vecinii noștri și nu ne mai dorim”.

Gheorghe Oniga a adus lamuriri si cu situatia Cheilor Bicazului, pe care o instanta din Prahova le-a trecut de la judetul Neamt in administratia judetului Harghita. Articolul integral publicat pe 31 august de romaniamatinal.ro, poate fi citit AICI!

Contactat de tvmneamt.ro, primarul Oniga a adus noi precizari. Acesta spune ca din informatiile pe care le detine, Primaria Gheorgheni ar fi concesionat sau vandut malul lacului, catre o firma din Miercurea Ciuc, al carei actionar majoritar ar fi o persoana sau o alta firma din Budapesta. Asa se face ca cine vrea sa desfasoare activitati pe malul Lacului Rosu, plateste chirie la Budapesta.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Trebuie să se reglementeze totul pe cale amiabila și să nu se ajungă la conflicte fiindcă sânt destule greutăți și neajunsuri…, instanța să își facă treaba corect și nu așa cum știe cetățeanul de rând. ……., are câștig de cauză cel care dă șpagă .Cred că așa sa dat soluția și de catre judecătorul din Prahova. Cheile Bicazului sânt și vor rămâne ale …..Bicazului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.