Primarul Ovidiu Nita de la Borca, face un fel de slalom printre partide, parand foarte nehotarat de care parte a esichierului politic sa se aseze si el ca sa-si gaseasca linistea. Ovidiu Nita a castigat al doilea mandat de primar in 2016, ca membru UNPR, partid intrat in moarte clinica intre timp, dar resuscitat un pic la inceputul acestui an inainte de europarlamentare, si trecut apoi iar spre lumea celor drepti. Înainte de UNPR, primarul cochetase cu PSD.

La alegerile parlamentare din 2016, Ovidiu Nita a facut campanie electorala in Borca, pentru orice partid care i-a cerut ajutorul, de la PMP la PSD, spre uimirea tuturor cetatenilor care nu mai intelegeau pe cine sprijina primarul si cu cine ar trebui ei sa voteze.

In urma cu doar un an, pe 28 septembrie 2018, Ovidiu Nita parea ca si-a gasit in sfarsit linistea politica. El a participat la o conferinta de presa alaturi de Ion Asaftei, liderul ALDE Neamt, si a anuntat ca gata, s-a hotarat: trece la ALDE cu tot cu 5 consilieri locali de la Borca. ”Deocamdata nu pot sa trec efectiv la ALDE si raman in continuare membru UNPR, insa ma declar un simpatizant si sustinator ALDE. Dupa ce UNPR a intrat in deriva, am ramas al nimanui, insa intotdeauna am gasit sprijin si usa deschisa la domnul Ion Asaftei care m-a ajutat in problemele administrative pe care le-am intampinat, de aceea m-am hotarat sa trec la ALDE”, declara Ovidiu Nita, plin de entuziasm, la sfarsitul lunii septembrie 2018 (ALDE Neamț, lovitură de imagine. Un primar si 5 consilieri locali trec de partea lui Asaftei).

28 septembrie 2018- Ovidiu Niță își anunță intrarea în ALDE Neamț

Nu a trecut prea mult timp, si daca tot nu mai era al nimanui primarul de la Borca a inceput sa mai cocheteze cu un partid, de data asta, PNL. In campania din acest an pentru alegerile prezidentiale, Ovidiu Nita a bagat din nou in ceata si pe cetatenii din Borca si pe liderii locali ai ALDE si PNL. El pare sa se trezeasca dimineata ca simpatizant ALDE, dar termina ziua cu Iohannis in suflet, pentru ca este vazut facand campanie ba pentru ALDE, ba pentru PNL.

Foto: Ovidiu Nita alaturi de Ion Asaftei, impartind electoratului din Borca flturași cu Mircea Diaconu, candidatul sustinut de ALDE
Ovidiu Nita alaturi de Ion Asaftei, impartind electoratului din Borca flturași cu Mircea Diaconu, candidatul sustinut de ALDE
Foto: Ovidiu Nita alaturi de liderii PNL Neamt, distribuind materiale electorale cu Iohannis
Ovidiu Nita alaturi de liderii PNL Neamt, distribuind materiale electorale cu Iohannis

Pentru primarul de la Borca, timpul nu este pierdut, asa ca poate incerca si cu Dancila si cu Paleologu si cu cine se mai nimereste, pentru ca ziua are 24 de ore, iar candidati la presedintie sunt vreo 14. Deci staff-urile de campanie mai au timp sa duca la Borca niste materiale electorale, pentru ca primarul n-ar zice nu. Pentru turul al doilea va fi ceva mai usor, pentru ca Ovidiu Nita nu va avea de sustinut decat doi candidati, deci poate face campanie electorala cam cate jumatate de zi pentru fiecare. Ramane de vazut daca la alegerile locale de la anul, Ovidiu Nita va face campanie electorala doar pentru el, sau si pentru ceilalti candidati la primaria Borca. Iar daca vrea sa revolutineze cu adevarat scena politica din România, ar putea să voteze cu un contracandidat si sa-si rupa singur afisele electorale. Doar asa ar putea intra in manualele de la facultatile de stiinte politice, ca studiu de caz.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.