Alianta PSD (presedinte- Ciprian Șerban)- Pro România (coordonator- Mădălina Veronica Ciubotaru) din CL Roznov, denumita ”alianța toxica” de primarul Vasile Pavăl, refuză cu obstinatie să voteze un proiect de Hotarare privind o investitie cu fonduri europene. Astfel, roznovenii sunt pe cale sa piarda 2 milioane de euro, se arata intr-un comunicat PNL Neamt, semnat de primarul Pavăl. ”Inconștiența alianței toxice din Consiliul Local blochează dezvoltarea Roznovului”, sustine edilul, care în contextul dat, face din nou acuzatii grave, ce tin de competenta DNA. Acesta spune că atitudinea ”aliantei toxice” este de fapt o razbunare, pentru ca nu a vrut sa inchida ochii si sa semneze documente care ar fi avantajat anumite persoane, ceea ce se traduce in termeni penali, prin trafic de influență.

Orașul Roznov este la un pas de a pierde o finanțare europeană de 10 milioane de lei – circa 2 milioane de euro – din cauza comportamentului iresponsabil al unor consilieri locali, grupați în jurul PSD. Astfel, fondurile alocate prin Programul Național de Redresare și Reziliență – PNRR – pentru eficientizarea energetică a unor clădiri din orașul Roznov sunt puse serios sub semnul întrebării.

Deloc preocupați de dezvoltarea comunității, mai mulți consilieri constituiți într-o majoritate boicotează cu bună știință ședințele de consiliu, nu își exercită dreptul de a vota, blochează proiecte importante, convoacă ședințe fără să respecte legea. Iresponsabilitatea consilierilor PSD – Pro România  – ALDE – PMP, constituiți într-o alianță toxică pentru Roznov, face ca, printre altele, Direcția de Asistență Socială să nu aibă buget, aspect ce afectează zeci de persoane, la care se adaugă imposibilitatea de a asigura servicii medicale în școlile din oraș, pentru elevi.

În 2020 am candidat la Primăria orașului Roznov convins că pot contribui la binele general. Pentru mine, campania electorală s-a încheiat de atunci. Se pare însă că acești consilieri au rămas ancorați în tarele trecutului și nu se pot obișnui cu ideea că au pierdut alegerile. Iar toate actele lor de  răzbunarea împotriva mea și a echipei pe care o conduc la Primăria Roznov se îndreaptă, de fapt, împotriva roznovenilor onești și de bună credință. 

De asemenea, în repetate rânduri, mai mult sau mai puțin voalat, mi s-a transmis că această stare de lucruri ar putea să înceteze dacă aș mai închide ochii și mi-aș pune semnătura pe o serie de documente care ar favoriza anumite persoane. Cum nu sunt deloc un om șantajabil, am refuzat. Mă aștept ca în perioada următoare aceste atacuri și boicoturi să continue, cu o virulență crescută. În ceea ce mă privește, nu voi ceda niciunui șantaj politic sau de orice altă natură, iar toate eforturile mele se vor concretiza în implementarea unor proiecte benefice pentru orașul Roznov”, se arata in comunicatul semnat Vasile Pavăl, PNL- Primarul orașului Roznov.

În luna iunie, primarul Pavăl făcea acuzatii asemanatoare. Detalii in articolul de mai jos:

Primarul de Roznov îl acuză pe deputatul Șerban că vrea să-și angajeze oameni în primărie: ”Cred că avea și el ceva de angajat acolo, din câte am înțeles”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Eu zic că, dacă aș fi eu primar și m-aș găsi intr-o asemenea situație , aș trimite in cel mai scurt timp o echipă s-au două protejată de polițiști ,să adune iscălitura de la cetățenii Roznoveni , care își va hotăra singuri soarta lor .
    Mai întâi de toate trebuie popularizat bine subiectul prin adunări generale făcute in căminele culturale , pe Facebook afișe etc.
    Așa cum primarul își descrie poziția in acest documentar , așa trebuie S-o facă prin toate mijloacele de informație publica .

  2. Pentru a găsi soluții între partide va fi foarte greu , pentru-că fiecare își apăra căciula lui .
    Unica soluție direct la subiect este aceia de a lucra direct cu oamenii așa cum a eșuat și guvernul lui Dragnea , prin hotărârea de la Venezia .

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.