Primarul Daniel Harpa nici nu vrea sa auda de spital Covid la Targu Neamt, dupa ce prefectul Lazar a anuntat ieri ca se va redeschide spitalul judetean pentru pacientii non covid, iar spitalul din Targu Neamt va fi destinat exclusiv tratarii pacientilor infectati cu coronavirus. Harpa sustine ca spitalul din Targu Neamt nu are capacitatea sa sustina lupta cu epidemia pentru un judet intreg si crede ca turismul din zona va fi grav afectat.

Daca pana mai ieri Harpa zambea in poze alaturi de liderii PNL Neamt, acum îi acuza de inconstienta si lipsa de ratiune. ”Să pui pe umerii unui oraș de mărimea Târgului Neamț povara epidemiei COVID dintr-un județ întreg mi se pare inconștiența și politizare într-o manieră impardonabilă. Să înteleg că PNL ne recunoaște meritele în ceea ce privește investițiile și managementul acestei instituții medicale? Le mulțumim! Dar cred că supraevaluează capacitatea acestui spital în gestionarea epidemiei pentru tot județul.

Tot ce am facut a fost raportat la numărul de locuitori arondați și luând în calcul că Spitalul Județean este spital Covid (și că s-a pregătit pentru asta prin alocări de sume fabuloase de la CJ, prin campanii umanitare care m-au emoționat etc). În acest caz, să schimbi regula în timpul jocului și mai ales într-o perioadă în care cazurile sunt în creștere, este, repet, INCONȘTIENȚA. Ca să nu mai dau și alte exemple cum ar fi faptul că prin această decizie se închide practic cea mai importantă zonă turistică din județ și puținele șanse de redresare economică.

Acuz public PNL Neamț de politizare, lipsă de rațiune și profesionalism și punerea intereselor partidului mai presus de ale pacienților din acest județ!”, spune Daniel Harpa.

Oricare ar fi parerea unora sau altora, Spitalul Judetean Neamt trebuie redeschis cu orice pret, intrucat la aceasta ora, spitalul din Roman este suprasolicitat, iar pacientii care au nevoie de ingrijiri medicale nu au nicio alternativa, atat timp cat cea mai mare unitate medicala din judet ramane inchisa, existant deja cazuri de pacienti cronici care risca sa-si piarda viata in lipsa serviciilor medicale oferite in spitalul judetean, dar la care nu mai au acces de peste 3 luni.

Ieri, in spitalul judetean erau internati doar 42 de pacienti.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.