Andrei Carabelea a facut astazi o vizita pe santierul de pe strada Fermelor din Piatra Neamt, inchisa vreo 45 de zile (varianta oficiala, vom vedea cât va dura pana la urma) pentru reabilitarea a aproximativ 300 de metri de carosabil. Inchiderea intregii strazi (cam 3 km) a paralizat traficul rutier din tot orasul, dar asta e alta poveste.
Mărețul moment a fost transmis in direct pe o pagina de facebook a primariei, asa ca am putut vedea un primar care după vorba dupa port, nu prea stia ce cauta in viata bietilor muncitori si de ce le tulbura zgomotul utilajelor. Si cum nu am putut rata un asemenea episod din viata comunitatii, am urmarit si noi descinderea primarului in cel mai fierbinte punct din Piatra Neamt, asa ca putem face si un rezumat scris.
La sosirea pe segmentul de strada unde se lucreaza, Carabelea a avut parte de o primire calduroasa din partea unui barbat (deci, nimic regizat), cu casca de protectie si cu vesta reflectorizanta, care i-a intins ambele maini, in semn de respect. La fel era echipat si primarul, echipamentul de protectie asortandu-se de minune de cu costumul bussines si cu pantofii luciosi, cu varf ascutit.
Debutul discutiei intre cei doi in timp ce luau strada la pas, a fost unul destul de anost. Carabelea intreba, omul raspundea, Carabelea spunea ”foarte bine”.
De exemplu:
Carabelela: Cum merge traba aicea?
Omul de pe santier: Foarte bine, foarte bine
Carabelea: Da? Sunteti in grafic cu lucrarile?
Omul de pe santier: Daaa! Suntem
Carabelea: Foarte bine!
sau:
Carabelea: Ce distanta ati facut pana acum?
Omul de pe santier: Cam 200. Din 400 de metri
Carabelea: Bun!
In jurul celor doi, alergau continuu de ici colo oamenii de la Comunicare, pentru a prinde cele mai bune ipostaze foto cu primarul la datorie. Probabil ca pozele le vom vedea pe contul de facebook al lui Carabelea, locul de unde comunica el cel mai bine cu cetatenii si le da intalniri prin diverse locuri din oras.
La un moment dat (nu se auzea prea bine din cauza zgomotului utilajelor), in timp ce inspecteaza santurile si gropile, cei doi vorbesc despre cetatenii care-s nemultumiti de inchiderea strazii. Omul de pa santier (mai incolo aflam ce calitate are, deci Carabelea nici nu stia cu cine vorbeste) îi explica primarului ce tare l-a enervat unul: ”Pe mine m-au si injurat. Unul acolo (si arata spre capatul strazii dinspre 1 Mai)… Pffaaaaiiii! Îmi venea sî ieu o lopatî… di mama di tata”, povesteste barbatul pățania, în timp ce primarul zmbeste pe sub mustata, ca si cum actul eroic de a altoi cu lopata cetatenii nemultumiti, ar fi prevazut in contractul de prestari servicii cu firma al carei angajat este barbatul.
Ceva ma incolo pe traseu, se aude vocea unei femei care pare sa reproseze ceva primarului, de pe margine. Acesta mormaie ceva neinteligibil din cauza zgomotului, insa se aude la un moment dat cum spune ”Când se termina, vor spune bodaproste”, ceea ce ar putea inseamna ori ca lucrarea va fi mai ceva decat Transalpina, ori ca va dura mult mai mult decat se estimeaza.
Pe drumul de intoarcere, primarul este abordat de diriginta de santier, care îi explica ceva. Se baga in discutie si bărbatul-gazdă, caruia primarul i se adreseaza cu ”domnul inginer”. ”Nu sunt inginer, sunt maistru. Maistru sunt, atat. Cu domnul Bătrânu, cu doamna Ciocârlan…”, spune acesta. Asa a aflat si primarul cu cine vorbise pana atunci. Si a mai aflat ca omul este angajat la Moldocor. ”
Asta a fost pana pe la minutul 10. Nu am mai putut continua vizionarea, pentru ca asemenea capodopere de comunicare marca Primaria Piatra Neamt, trebuie savurate in episoade. Asa ca am lasat pentru alta data partea a doua. Pana atunci, rabdare si atentie sporita in traficul din Piatra Neamt! Că pe Fermelor merge la lopata.
Mai jos, materialul video integral:
Ionut CORFU
1 comentariu. Leave new
In privat nu ai nevoie de inginer sa supravegheze lucrările .
Omul acela lucrează de 40 de ani la Moldocor, nu e că la Apa Serv , unde plătesc 7 ingineri pe un birou, majoritatea politic puși acolo .
Cu un muncitor specialist mijlocul oamenilor se descurca mult mai bine .
Nu le fac reclamă, de altfel ati văzut la Sărata cate zile a luat schimbarea unul flintic de țeavă și câți șefi erau acolo, pentru pozici .?