Ion Asaftei, vicepresedintele CJ Neamt a facut publice primele cifre ale dezastrului ecologic de pe lacul Izvorul Muntelui. Sambata, dupa zile intregi de munca ale voluntarilor, ISU, Apele Romane, Hidroelectrica, Protectia Mediului, Garda de Mediu, Jandarmerie, cantitatea totala de deseuri se indrepta spre 100 de tone. Desi operatiunea nu s-a incheiat, aspectul lacului incepe sa revina la normal. Asaftei anunta ca in sedinta de Consiliu Judetean de joi, 19 iulie, s-a lansat propunerea ca lacul sa treaca in administrarea directa a institutiei, aceasta urmand sa fie analizata in perioada urmatoare.

”Peste 92 de tone de deșeuri – 6,54 tone de bidoane din plastic, 13,44 tone de lemn și 72,04 tone de diverse alte deșeuri- au fost adunate până astăzi, de pe luciul Lacului Bicaz. O muncă titanică, desfășurată de voluntarii care au lucrat neîncetat în această săptămână, inclusiv în ziua de Sfântul Ilie Tesviteanu. Știu că a fost mare sărbătoare creștină, dar nevoia de intervenție este mare și cu tot păcatul, voluntarii și reprezentanții instituțiilor cu responsabilități în domeniu – ISU, Apele Române, Hidroelectrica, Protecția Mediului, Garda de Mediu , Jandarmeria, etc și-au făcut datoria.
Igienizarea Lacului Bicaz rămâne o prioritate pentru mine până când acțiunea va ajunge la final și luciul apei va fi redat, strălucitor, nemțenilor și tuturor turiștilor! Mă implic în această campanie în triplă calitate: de vicepreședinte al Consiliului Județean, de membru al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și de cetățean al județului Neamț.
E bine că în cadrul ședinței Consiliului Județean s-a avansat ideea ca lacul Izvorul Muntelui să fie trecut în administrarea acestuia. Bineînțeles, după demersurile legale necesare unui asemenea transfer.
E o idee la care subscriu cu toată forța”, a declarat Ion Asaftei.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.