Deznondământ tragic în cazul elevului de seminar, de 18 ani, originar din județul Iași, dispărut la începutul lunii decembrie 2022 din orașul Roman. Dionisie Iamandi a fost găsit mort, sâmbătă, 21 ianuarie, în râul Moldova, la aproape 7 săptămâni de la dispariție.

După găsirea trupului neînsuflețit, în cercuri de prieteni sau apropiate de familia tânărului, dar și în spațiul public au fost lansate diverse speculații, cum că acesta ar fi fost ucis și apoi aruncat în apele râului Moldova, informații care nu par să se confirme.

Surse din anchetă au declarat pentru tvmneamt, că în urma necropsiei, nu a fost găsită nicio urmă sau semn de violență și nu a fost găsit niciun indiciu care să conducă la vreo suspiciune de omor. Totodată, în plămâni a fost găsită apă, ceea ce înseamnă că la momentul la care trupul a ajuns în râu, tânărul era în viață. Cum nu au fost găsite nici urme de violență (care în mod sigur ar fi trebuit să existe dacă acesta ar fi fost dus cu forța și aruncat în apă) pe corp, principala ipoteză care se ia în calcul la acest moment, este sinuciderea. Cadavrul prezenta urme de descompunere, însă data exactă a morții sau perioada în care a stat în apă este greu de stabilit, pentru că temperatura scăzută a apei, a ajutat la conservare.

Împrejurările în care tânărul seminarist a dispărut apoi a murit, urmează să fie lămurite de anchetatori. Dionisie era elev de seminar și a fost văzut ultima oară pe 5 decembrie, când si-a condus prietena la o scoala din Roman, disparitia fiind anuntata de fratele său, o zi mai târziu. Familia sustine că în ziua disparitiei, acesta ar fi fost văzut în zona Carrefour din Roman, ”în compania a 4 tipi misterioși”. Cunoscutii îl descriu pe Dionisie ca fiind un tânăr extrem de linistit, respectuos și prietenos, de aceea, ar fi foarte putin probabil ca el să fi plecat de bună voie, fără să mai dea vreun semn. Însă potrivit unor surse, tânărul obisnuia să joace jocuri de noroc, iar înainte să fie văzut ultima dată, ar fi pierdut niște sume de bani la aparate.

Imediat după disparitie, familia și prietenii au făcut eforturi disperate să dea de urma tânărului, însă toate demersurile, au fost sortite eșecului.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.