La data de 15 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, au acționat în localitatea Bozieni, pentru prevenirea braconajului cinegetic.

Cu această ocazie, polițiștii au depistat pe raza fondul cinegetic Bozieni, un bărbat de 54 de ani, din aceeași localitate, ce ar fi avut asupra sa o armă de vânătoare, mai multe cartușe și o frânghie ce prezenta la un capăt un laț.

Totodată, a fost identificat  un exemplar de mistreț, ce prezenta două plăgi prin împușcare la nivelul capului.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat faptul că, persoana în cauză este deținătoare legală de arme și muniții, fără a deține autorizație de vânătoare eliberată în condițiile legii.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic, conform Legii 407 din 2006, exemplarul de mistreț, arma de vânătoare, un număr de 63 de cartușel și frânghia identificate, fiind ridicate de polițiști, în vederea continuării cercetărilor.

sursa: IPJ Neamț

DISTRIBUIȚI

4 COMENTARII

  1. Asta e un fasss, in Neamț sa format o banda de bravo ieri care distrug fauna județului, la Roznov fiind chiar și un abator ce procesează carne de vânat, sub acoperământul că au Asociații de vânătoare, acești așa zisei protectori ai vânatului distrug tot,au o sete de sânge nebuna,vânatul e pe cale de dispariție . Pe valea Nechitului un Pădurar care ar trebui sa protejeze vânatul și-a făcut bordeie de panda cu camere de vederi și când vânatul intra in zona camerelor de vederi i se transmite pe telefon și a doua zi îl așteaptă cu anumiți afaceriști care dau bani grei pentru a ucide aceste analize, culmea că e protejat chiar de miniștri. Oare când o să protejăm fauna ?

  2. Din istoria tuturor timpurilor oamenii s-au hranit cu vanat,Acum tinem mai mult la animalele salbatice decat la oameni Ma intreb, unde este echilibru intre salbaticie si omenire? Mistretii ursii trebuie valorificati si dati la omenire sa manince.Sunt oameni, copii destui care se culca flamanzi.

    .

    • Tu esti batut in cap!!! Noi suntem miliarde, iar vanatul e pe cale de disparitie. Nu vaneaza cei ce nu au ce manca ci cei cu bani caqre-si permit caini si pusti sofisticate. In fine, nu cred ca e pe intelesul tau!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.