Pro Romania Neamt se confrunta cu probleme si la organizatia din Bicaz. Tomica Pintilie (fost sef al Politiei Bicaz, pensionat in 2016), a anuntat ca a demisionat din functie si nu mai este nici membru al partidului lui Ponta, intentionand sa candideze ca independent la primaria orasului, dupa ce i se promisese ca va candida din partea Pro Romania.

Nemultumirile lui Pintilie pleaca de la faptul ca i s-a cerut de la centru indeplinirea anumitor sarcini financiare cu titlu de cotizatie la partid, pe care el le considera cel putin imorale. ”Tin sa fac o marturisire. Foarte multe persoane din BICAZ stiu ca sunt coordonatorul Partidului PRO ROMÂNIA. Da am fost până acum 2 săptămâni deoarece credeam că mentalitatea unor politicieni se poate schimba, mai ales că PRO ROMÂNIA este un partid nou și cu posibilitatea de a impune idei și concepte noi , dar dezamăgirea a fost mare, mai ales după unele discuții privind modul de cotizare a membrilor. Da am afirmat modul de cotizare, deoarece d-ul Liviu Harbuz mi-a reproșat că nu mă implic pentru a încasa de la persoanele ce vor fi înscrise pe listele electorale (…)Ba mai mult a afirmat că dacă nu se plătește cotizațiile va licita locurile de pe aceste liste, că «doar nu o să mă facă primar pe banii dumnealui». Dacă voi candida la alegerile locale voi candida ca și independent deoarece după părerea mea un primar trebuie să fie al tuturor și nu numai a vreunei formațiuni politice (…)Teoria lor este ca trebuie sa dai si apoi sa scoti”, scrie fostul politist pe contul lui de facebook.

Textul integral, poate fi citit mai jos:

Pro Romania s-a confrunat cu mari probleme si la Targu Neamt, unde intreaga organizatie a fost la un pas sa treaca la USR la sfarsitul anului trecut, contestand si ciriticand dur decizia lui Ponta de a face o alianta cu ALDE la alegerile prezidentiale.

Liviu Harbuz s-a retras cel putin la nivel declarativ de la conducerea filialei din Neamt a partidului, predand functia lui Catalin Chitei, un apropiat al PSD si al lui Ionel Arsene, acesta fiind o buna perioada de timp, administrator al judetului Neamt, adica al doilea om ca functie in Consiliul Judetean Neamt, dupa Arsene.

Pro Romania Neamt nu are nici acum o conducere stabilita prin alegeri in interiorul partidului, liderii de organizatii fiind denumiti coordonatori, acestia putand fi oricand schimbati din functii daca nu dau bine la centru.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.