Sunt probleme grave la Primaria Piatra Neamt, dupa ce banii platiti de chiriasii din locuintele sociale pentru apă, au ajuns la Locativserv (firmă a primariei, care administreaza fondul locativ), insa nu au mai ajuns și la Apaserv. Prin urmare, ieri, 50 de căsute (vile) din Văleni, au rămas fără apă, fiind debransate de Apaserv.

Din aceeasi cauza urmeaza sa fie debransat de la apă si cartierul Speranța, unde sunt 26 de vile (exact ca vilele din Văleni) a cate 4 locuinte fiecare, plus 14 blocuri. În total, 550 de familii.

Cristina Radu, de la Comunicare Apaserv, a declarat in aceasta dimineata pentru tvmneamt, ca debransarea cartierului Speranta este programata pentru maine, 16 iunie, asta daca intre timp nu se intampla vreo minune si Primaria (prin Locativserv) va plati restantele, ceea ce este foarte putin probabil, spre deloc.

Restantele din cartierul Speranta catre Apaserv, se ridica la 160.000 de lei (peste 30.000 de euro). Cei mai multi dintre locatarii de acolo, ca si cei din Văleni, sustin ca sunt cu platile la zi pentru apă catre Locativserv (director Vladimir Togan- salariu 10.000 de lei) si nu-si explica de ce s-a ajuns la o datorie atat de mare. Sigur ca exista si rau-platnici, insa oamenii considera ca daca Locativserv ar fi virat catre Apaserv banii deja platiti, nu se ajungea la debransare.

Ca sa se evite oprirea apei maine în Speranta, ar trebui sa se plateasca cel putin 40% din restanta, a mai precizat Cristina Radu- Apaserv. Asta inseamna ca astazi, ar trebui sa intre in conturile Apaserv cel putin 64.000 de lei.

Si la blocul D3 de pe Aleea Tiparului (bloc tot cu locuinte sociale, administrat tot de Locativserv) trebuia sa se opreasca apa maine, insa s-a revenit asupra deciziei, dupa ce s-a platit o parte din restanta de 10.000 de lei. In acest sens, a fost trimisa deja o somatie, de pa 6 iunie.

Dupa aproape 3 ore de la solicitarea trimisa in acesta dimineata de tvmneamt catre Primaria Piatra Neamt de a transmite un punct de vedere referitor la situatia creata si după mai multe convorbiri telefonice, pana la ora redactarii, institutia condusa de Andrei Carabelea, nu a reusit sa trimita un raspuns. De la Comunicare s-a precizat insa, ca la aceasta ora au loc discutii la Apaserv, pentru gasirea unei solutii privind evitarea debransarii de la apa a cartierului Speranta si rebransarea locuintelor sociale din cartierul Văleni.

Un cartier întreg din Piatra Neamț a rămas fără apă, pentru că Primăria nu a plătit facturile. Sute de oameni afectați– 14 iunie

Un cartier intreg din Piatra Neamt a rămas fără apă, pentru că Primaria nu a mai platit demult facturile către Apaserv, sau le-a platit partial, pana s-a ajuns la o datorie ce nu mai poate fi tolerata.

Astazi, cele peste 200 de familii din cartierul de locuinte sociale din Văleni (peste 50 de ”viluțe” cu cate 4 locuinte fiecare), au fost debransate de la apă de Apaserv, din cauza datoriei mari acumulate la facturile de apa. Locatarii platesc facturile către Locativserv (firmă a primariei, director Vladimir Togan- salariu 10.000 de lei), iar Locativserv plateste, sau ar trebui sa plateasca mai departe catre Apaserv, pentru ca are locuintele in administrare, prin incredintare de la Primarie.

foto: Vladimir Togan- director Locativserv

Pana la ora redactarii, Apaserv nu a reusit sa ne comunice cifrele exacte, insa din ce am putut afla pana acum, sumele datorate de Primarie prin Locativserv, sunt foarte mari. Evident, sunt si chiriasi cu restante, dar daca Primaria (Locativserv) ar fi platit la timp catre Apaserv banii incasati de la oamenii din Văleni, nu s-ar fi ajuns in situatia asta. ”Suntem sute de oameni, multi dintre noi avem facturile platite la zi, insa am fost debransati cu totii. Sunt copii, batrani, persoane cu dizabilitati. Ne-am trezit deodata fără apă. Nu stim ce sa facem, cui sa ne plangem”, sună mesajele pline de revoltă, ajunse la tvmneamt in acesta seara, 14 iunie.

De la Primarie, Compartimentul Comunicare, ni s-a transmis la ora 17:30, ca sunt in desfasurare discutii pentru rezolvarea problemei. Inclusiv primarul Carabelea era la ora respectivă in discutii cu Apaserv, ceea ce inseamna ca habar nu a avut de ditamai bomba sociala din Văleni, nefiind informat de directorul subordonat lui (Vladimir Togan) ca banii oamenilor din Văleni nu au ajuns la Apaserv, ci cine stie pe unde, posibil in salarii, chletuieli cu protocoale sau premii pe la Locativserv.

Intrebati cati oameni sunt exact in cartierul de locuinte sociale, cei de la Comunicare n-au stiut sa raspunda, spunand ca nici directorul Togan nu stie, dar ca acesta se va interesa maine. Astazi nu mai avea cand, programul bugetarilor de lux se incheie la ora 16. Asadar, un director platit din bani publici cu 2.000 de euro pe luna, dupa ce a lasat fără apă sute de familii, nu stie câti oameni sunt in cartierul administrat de el si nici macar nu era la birou la ora respectiva, pentru a incerca faca ceva in situatia data, la care a avut o contributie majora.

Desi banii celor din Văleni au ajuns prin alte destinatii, primaria dă bani cu carul pentru spectacole si chermeze de zilele orasului. O scena de 4 ori mai scumpa va fi platita de primarie pentru un spectacol de muzica organizat de un ONG in strand, banii fiind alocati prin sedinta de Consiliu Local de urgenta.

Pana cand situatia va fi remediata (cand si cum, ramane de vazut), Primaria Piatra Neamt trebuie sa raspunda la niste intrebari: unde au ajuns banii oamenilor din Văleni, daca la Apaserv nu au ajuns? Cine și-a permis sa-si bata joc de atatea suflete, luandu-le banii pentru un serviciu de care acum nu mai beneficiaza? Cine, când si cum va fi sanctionat pentru aceasta abatere administrativa, cu consecinte atât de grave? Revenim.

Lated Edit: Cristina Radu, de la Comunicare Apaserv, a declarat pentru tvmneamt ca valoarea totala a datoriei Primariei prin Locativserv catre Apaserv, se ridica la 45.000 de lei, adica aproximativ 10.000 de euro

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.