PSD-iștilor din CJ Neamț pare că le-a cam ajuns cuțitul la os după ce majoritatea construită în jurul lor, l-a plantat pe Ion Asaftei președinte interimar în locul lui Arsene. Asaftei a fost pus la punct ieri, chiar în ședința de CJ, de unul dintre seniorii PSD, consilierul județean Neculai Pușcașu. Acesta i-a reproșat pe șleau interimarului Asaftei, că a convocat ședința cu doar 2 ore înainte, consilierilor fiindu-le imposibil să studieze cele 5 proiecte care conțineau 300 de pagini.

Pușcașu afirmă că a votat proiectele doar pentru a nu arunca în aer majoritatea ”și așa sensibil creată”, ceea ce ar putea fi tradus și ca un ultimatum pentru Asaftei. Totodată, este pentru prima oară când un consilier județean recunoaște cât se poate de clar că majoritatea PSD din CJ votează de frică, din obligație sau din orice alte motive, fără să cunoască ce conțin proiectele de hotărâre pe care le aprobă și care au efect asupra întregului județ. De altfel, ședința de ieri a fost boicotată de opoziția PNL-USR, din aceleași motive invocate de PSD-istul Pușcașu, dar și pentru că proiectele au fost făcute special pentru a fi puși la adăpost sinecuriștii PSD din CJ Neamț (fini, cumetri, beizadele, etc.), în caz că se vor desființa posturi în sistemul bugetar prin ONG-ul anunțat și amânat de Ciolacu.

Un alt punct extrem de sensibil atins de Pușcașu, este și referirea la colaboratorii lui Asaftei, care îl ”sfătuiesc și de bine, dar și din interes”.

Episodul din sedinta de CJ de ieri, pare să confirme informațiile care circulă pe surse, potrivit cărora, controlul CJ Neamț ar fi în cu totul altă parte decât unde ar trebui să fie, ceea ce stârnește grave nemulțumiri printre PSD-iști, pe lângă faptul că ar putea avea și niște implicații penale.

Mai jos, intervenția lui Neculai Pușcașu la capitolul ”diverse”, cu mențiunea că anumite pasaje au fost neinteligibile, pentru că ședința a fost convocată online, iar condițiile tehnice au fost execrabile, ca de fiecare dată. CJ Neamț este singura instituție din județ și poate și din țară care mai convoacă ședințe fără prezență fizică, din motive care pot fi ușor de bănuit.

Domnule președinte, eu am înțeles urgența acestei ședințe. Este de înțeles și înțelegem și atitudinea colegilor noștri din opoziție, dar vreau să vă spun, proiectele de hotărâre, unele dintre de ele, de astăzi, în mod deosebit, organigrama și statutul de funcții al Consiliului Județean, meritau mai multă atenție și grijă din partea noastră. În sensul că (n.n. neinteligibil) s-a mers pe repede înainte. Se știa de vreo săptămână în urmă despre această ședință. Am fi putut în mod aplicat să ne întâlnim, să discutăm, să judecăm, pentru că… și eu cu strângere de inimă am votat pentru că n-am vrut să zboare în aer majoritatea și așa sensibil creată.

De aceea, vă rog cu tot respectul și toată grija, împreună cu colaboratorii dumneavoastră, inclusiv cei care vă mai sfătuiesc și de bine, dar și din interes, să fim mai grijulii și să ne organizăm mai bine (…) Vă spun drept, nu mi-a plăcut, sunt cu un gust amar, și din toată inima spun acest lucru (…) Este cam prima dată când se întâmplă o asemenea situație. Vă rog, cu tot respectul, respectați-ne și dumneavoastră… Or fi fost zile libere, dar dacă era o asemenea treabă și importantă și urgentă, deși aceste lucruri puteau fi la o ședință ordinară, vă spun așa… ca prieten al dumneavoastră și (n.n. neinteligibil) se putea rezolva cu mai multă înțelepciune.

Îmi pare tare rău, am făcut-o doar pentru majoritate, pentru dumneavoastră, pentru formațiunea politică din care fac parte. Dar, cred că merităm mai mult (…) O spun deschis, nu e în regulă și trebuie sa intrăm într-o anume regulă și regularitate (…) Nu se poate merge pe repede înainte (…) 200, 300 de pagini și pe un biet telefon pe care îl are fiecare, să vezi o organigramă, niște pătrățele acolo, nu e în regulă, nu e profesionist domnule președinte.

Intervenția lui Neculai Pușcașu poate fi urmărită de la minutul 11:10

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.