Podurile de pe drumurile județene administrate de CJ Neamț, par să fie urmărite numai de ghinioane. În această dimineață (25 august), în jurul orei 9, un incident care ar fi putut avea urmări deosebit de grave, s-a petrecut pe șantierul podului de peste râul Secu, situat pe drumul județean DJ 157F, care duce la mănăstirile Secu și Sihăstria.

După cum se poate observa și pe imaginile de mai jos, trimise de martori, o macara s-a prăbușit cu tot cu o grindă de beton, lungă de zeci de metri și extrem de grea. Incidentul a avut loc după ce grinda a fost ridicată de pe platforma unui camion. Grinda ar fi trebuit pusă pe pilonii podului, însă probabil din cauza greutății prea mari, brațul macaralei s-a îndoit ca o bucată de sârmă, prăpușindu-se cu tot cu grindă. Din informațiile deținute de tvmneamt.ro, pare că nu s-au înregistrat victime, deși grinda ar fi putut ajunge pe o mașină sau pe mai multe care trec pe lângă pod prin albia pârâului, sau ar fi putut surprinde persoanele care se aflau la acel moment pe șantier.

Consiliul Județean Neamț, proprietarul podului și beneficiarul lucrării, nu a comunicat până la această oră (17:30- ora publicării știrii) nimic oficial legat de incident. Nici nu este de mirare, având în vedere că în instituție domnește în continuare Omerta, și după ce PSD l-a plantat în funcția de președinte interimar pe Ion Asaftei, cel care în urmă cu câteva zile le recomanda nemțenilor să nu se lase ”manipulați subliminal” de presa care nu este pe statul de plată de la CJ Neamț.

Lucrările la pod au început în urmă cu peste un an, au intrat pe pauză pentru o vreme destul de îndelungată și au fost reluate în urmă cu doar o săptămână. Rămâne de văzut dacă grinda care s-a prăbușit astăzi mai poate fi folosită. Dacă nu, cine o plătește? De asemenea, ar fi interesant de știut și dacă incidentul a fost raportat autorităților cu competențe pe construcții și pe legislația muncii. Dacă grinda respectivă a fost (sau va fi) pusă la locul ei după ce s-a prăbușit de la mare înălțime, probabil că ar trebui expertizată mai întâi, nu de alta, dar nu cumva să se repete povestea de la Luțca și să se caute vinovații ani de zile.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.