Viceprimarul USR, Marius Irimia, iese la atac după ce deputatul Iulian Bulai, șeful său de partid, a propus excluderea sa din partid. Lui Irimia i se reproșează voturile pro PSD date în CL Piatra Neamț, în ziua în care a fost înlocuit din funcție, fostul viceprimar Alin Lehăduș.

Astăzi, într-o emisiune la Monitor TV, Irimia a sărit la gâtul lui Bulai, acuzându-l de imaturitate politică, că ar vrea să ia partidul pe persoană fizică și că ar fi luat decizii chiar penale. ”Eu sunt în USR, în continuare plătesc cotizație la USR, sunt vicepreședinte în Biroul Județean la USR, iar acel comunicat venit din partea președintelui Iulian Bulai, mi se pare o copilărie și o greșeală lipsită de maturitate politică, pentru că domnul Iulian Bulai știe foarte bine că aceste decizii nu le ia el pe persoană fizică, pentru că partidul nu este pe persoană fizică, chiar dacă își dorește lucrul acesta, și lucrurile se tratează în Biroul Județean.

Domnul Bulai a făcut mai multe greșeli, nu vreau să intru acum în discuții, dar a făcut niște greșeli chiar penale, aș putea să spun. A convocat ședințe în Biroul Județean fără să mă anunțe, cu toate că eu sunt membru în Biroul Județean. Probail că este și penal, sau nu neapărat penal, dar oricum, toate deciziile care s-au luat în acea ședință online, din punctul meu de vedere, nu sunt statutare pentru că nu au fost convocați sau anunțați toți membrii din Biroul Județean.

Irimia îi reamintește lui Bulai că este la al doilea mandat de deputat votat pe listele USR, dar și greșeli din trecut, când i-a jignit pe românii creștin ortocoși prin afirmații blasfemiatoare, cum ar fi că Isus Hristos ar fi fost născut dintr-o mamă surogat. ”Eu nu-mi doresc să fac o mare gâlceavă din această mișcare imatură făcută de președintele Iulian Bulai. Eu am sperat și sper în continuare să îi vină maturitatea de care are nevoie o persoană de puterea dumnealui, pentru că este deputat la al doilea mandat și dacă primul mandat a făcut anumite greșeli de exprimare sau… știm foarte bine că încă mai sunt reminiscențe ale discuțiilor sau ale declarațiilor dumnealui în spațiul public, pentru că în Molodova să vii să spui unele lucruri în care Moldova este o zonă foarte religioasă, din punctul meu de vedere trage în jos partidul. Dacă dumnealui are o altă părere… bine-nțeles, dumnealui trăiește mai mult la București și nu în județ și nu știe realitatea din județ.

Viceprimarul USR face și o scurtă analiză a situației actuale a USR în județ, din care reiese că partidul are grave probleme, iar la Piatra Neamț pregătește un blat sub formă de candidat fantomă. ”La Târgu Neamț, se înțeleg sau nu se înțeleg. La Roman, domnul Radu Samson, actualul viceprimar, s-a retras și a spus public că nu vrea să-i mai dea credit domnului președinte Iulian Bulai. La Piatra Neamț, ceea ce face dumnealui, pe mine mă lasă cu gura căscată sau mă lasă cu un gust amar în gură pentru că prin mine, are sau ar fi avut un candidat puternic la primăria Piatra Neamț, cu șanse să câștige. Șanse puține, multe, dar mai multe decât dacă ar arunca acum un iepure care doar să alerge și doar să facă un fel de… să mimeze o candidatură și o campanie puternică. Adică, totuși, Piatra Neamț este reședință de jdeț, este cel mai mare oraș din Piatra Neamț (sic!) și USR-ul are viceprimar care a rezistat la Piatra Neamț. Greu, dar a rezistat”, a mai spus Irimia în emisiunea ”Revista presei altfel…”, realizată de Cezar Filip.

Totodată, acesta reclamă că relațiile USR cu PMP în alianța ADU sunt extrem de proaste. ”La un moment dat, când și eu făceam parte din echipa de negociere (…) nu se înțelegeau. Aud acum, din ce-mi zboară pe lângă urechi, că acum nu s-ar înțelege nici măcar… sau…nu… n-au progresat într-o direcție pozitivă, ci din contra, sunt anumite fisuri în această alianță.

Deși mai sunt doar două luni și un pic până la alegeri, Marius Irimia spune că Alianța Dreapta Unită- ADU (USR-PMP-Forța Dreptei) este total necunoscută în județul Neamț, ceea ce înseamnă că și rezultatele la urne vor fi pe măsură. Acesta mai precizează că va candida cu siguranță la primăria Piatra Neamț, chiar și independent dacă situația o va impune.

Soarta lui Marius Irimia, dacă va fi sau nu exclus din USR, se va decide la București.

Declarațiile complete, mai jos:

Ionut CORFU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.