Marius Coserariu, politist la Damuc, judetul Neamt a fost amenintat cu moartea si injurat ca la usa cortului timp de 90 de minute de un barbat din aceeasi localitate, in luna octombrie 2017, in timp ce isi exercita atributiile de serviciu. Totul, dupa ce barbatul in cauza a refuzat sa elibereze un pod pe care-l blocase cu masina personala. Politistul a filmat intreaga scena, imaginile fiind cel putin revoltatoare si constituind o proba zdrobitoare impotriva celui care credea ca isi poate face legea singur. Video:

Loading...

Dupa incidentul deosebit de grav, politistul incepe demersurile pentru ca agresorul sa fie tras la raspundere si face plangere penala in nume propriu la Parchetul Bicaz. Stupoare insa. In luna noiembrie, procuroarea de caz, Buzesschi Veronica dispune clasarea cauzei si da solutie de neincepere a urmaririi penale (NUP) ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

Politistul Marius Coserariu nu se da batut si contesta in instanta decizia procuroarei fiind evident ca aceasta a procedat cu rea credinta in aceasta cauza, solutia ei in dosar creand un precedent extrem de grav.

Judecatorii au readus-o cu picioarele pe pamant pe procuroare si ieri au desfiintat la propriu solutia acesteia in dosar, dispunand ”trimiterea cauzei la procuror pentru a pune în mişcare acţiunea penală şi a completa urmărirea penală în dosarul nr. 979/P/2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Bicaz.

Iata minuta instantei: Solutia pe scurt: În temeiul art 318 alin 15 lit a Cod procedură penală, desfiinţează soluţia de renunţare la urmărirea penală faţă de suspectul Scurtu Ioan pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, prev şi ped de art 257 alin 1,4 Cod penal raportat la art 206 alin 1 Cod penal şi împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice prev de art 339 alin 3 Cod penal, cu aplicarea art 38 alin 1 Cod penal, dispusă prin ordonanţa din 29.11.2017 în dosarul nr. 979/P/2017. Dispune trimiterea cauzei la procuror pentru a pune în mişcare acţiunea penală şi a completa urmărirea penală în dosarul nr. 979/P/2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Bicaz. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 29.01.2018. 

Intrebare: Ce facem cu astfel de procurori? Daca cel in cauza a avut la dispozitie probe mai mult decat elocvente, de ce a tinut partea suspectului? Ar fi doua variante de raspuns: incompetenta sau mai grav, mită.

Alta intrebare, vorba unui clasic in viata: Cum raspunde procuroarea Buzesschi Veronica pentru decizia ei? Raspuns: Dupa legile in vigoare, in niciun fel.

O ultima intrebare: Acum intelegeti de au ajuns sa protesteze chiar si magistratii pe scarile instantelor pentru a nu fi modificate legile justitiei care prevad inclusiv raspunderea magistratilor? O varianta de raspuns: pentru ca nu mai pot face tot ce-i taie capul, adica nu vor mai putea tine partea nici macar rudelor lor, ca sa nu mai vorbim ca vor pierde enorm la capitolul spagi, pile si relatii.

P.S. Iata ce spune Marius Coserariu pe contul sau de facebook:

Acum ceva vreme, mai precis în luna decembrie 2017, postasem pe pagina mea un material referitor la ultragierea unui polițist, care a fost înjurat , agresat fizic și verbal, timp de 90 de minute, fiidu-i totodată, blocată autospeciala MAI, pe un pod publit.În acea postare, nu am dat mai multe detalii, deoarece nu am vrut să influențez actul de justiție, însă eram revoltat deoarece, procurorul de caz a propus instanței de judecată, două soluții dubioase, respectiv Clasare pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj ( întrucât fapta nu există) și renunțare la urmărirea penală pentru infracțiunea de îngreunare sau împiedicarea circulației pe drumurile publice deoarece nu prezintă interes public.La vremea respectivă, despre acest caz au scrit vestea.net și TVM ( Daniel Vinca și Ionut Corfu),, materialele fiind preluate și de alte publicații.Acum sunt în măsură să să spun că prin acea postare nu am vrut să ridic o problemă referitoare la aplicarea defectuasă a actului de justiție de către unii magistrați.Acum sunt în măsură să vă spun că, deși unii credeau că bat câmpii, iată că problema ridicată de mine s-a adeverit, iar procurorul de caz a „ dat cu flit”, din motive doar de el știute și a propus judecătorului de cameră preliminară, clasarea cauzei, fără a lua în considerare aproape nici o probă propusă de polițist ( inclusiv proba video).Vă mai pot spune că polițistul respectiv ….sunt eu.Da.Eu am fost cel ultragiat și supărat pentru cele două soluții aberante.Totuși, aveam speranța că adevărul va învinge, fapt confirmat prin soluția propusă de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Bicaz, mai exact :
„ 29.01.2018
Ora estimata: 9:30
Complet: C2-amânări penal
Tip solutie: Respins fond
Solutia pe scurt: În temeiul art 318 alin 15 lit a Cod procedură penală, desfiinţează soluţia de renunţare la urmărirea penală faţă de suspectul Scurtu Ioan pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, prev şi ped de art 257 alin 1,4 Cod penal raportat la art 206 alin 1 Cod penal şi împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice prev de art 339 alin 3 Cod penal, cu aplicarea art 38 alin 1 Cod penal, dispusă prin ordonanţa din 29.11.2017 în dosarul nr. 979/P/2017. Dispune trimiterea cauzei la procuror pentru a pune în mişcare acţiunea penală şi a completa urmărirea penală în dosarul nr. 979/P/2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Bicaz. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 29.01.2018.
Document: Încheiere finală (dezinvestire) 33/2018 29.01.2018”
Mai pe românește, așa cum procurorul ”a dat cu flit ”unui polițist, tot așa și judecătorul ” a dat cu flit” procurorului respectiv, iar dosarul penal se va întoarce la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bicaz pentru completarea urmăririi penale și punere în mișcare a acțiunii penale. Ce să înțeleg eu prin asta? că cercetarea penală a fost făcută „la mișto” , iar judecătorul a făcut dreptate anulând practic soluția propusă de procuror. Concluzia mea este că în țara asta, încă mai sunt judecători cu verticalitate și procurori care se sred buricul pământului.Mulțimesc instanței de judecată că nu mi-a înșelat așteptările.Urmează în continuare a se efectua activitățile necesare, iar dacă persoana cercetată va fi găsită vinovată, să fie trasă la răspundere, așa cum este normal.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Foarte corecta pozitia instantei de judecata. Cat despre „asa zisul procuror”, este de notorietate faptul ca da NUP cu duiumul fara a respecta procedura privind administrarea probelor in materie penala. Sa nu uitam, ca aici vorbim despre UN POLITIST care reprezinta AUTORITATEA STATULUI ROMAN. Scurt comentariu: Colegul meu, Marius Coserariu, este tot acelasi politist, care „a fost amenintat telefonic” sa-si vada de treaba, in cazul batranei din com. Damuc, careia onor E-ON Electrica, i-a facturat pentru un bec, suma de 3.500 Ron. Urmarea in timp, a fost ca pe posturile de televiziune din Romania, „un functionar al susnumitei societati” a recunoscut in fata Curtii de Apel Bacau, despre „magariile care se fac de catre E-ON Electrica”, cu cetatenii Romaniei !!! Doreste cineva sa mai comentam despre abuzurile savarsite de catre OAMENI pentru OAMENI !!??? Sunt deschis la dialog !!!

  2. Ar trebui prezentat acest caz pe toate agentiile de presa si pe toate posturile de stiri, din ora in ora .
    Demisia de onoare a doamnei de asemenea ar fi nimerita . Nu e de justitie .

LĂSAȚI UN MESAJ